Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dan Albert, Farmbox Greens:

Amerikaanse teler bedient topchefs en restaurants vanuit zijn garage

Nadat hij midden in de crisis verticale teelt tegen kwam, stopte de voormalige landschapsarchitect en ecologisch architect Dan Albert met zijn baan en begon kiemgroente te telen in zijn garage in Seattle. Met behulp van eenvoudige, maar doeltreffende verticale landbouw technologie is zijn bedrijf Farmbox Greens nu uitgegroeid tot een gevestigde leverancier van lokaal geteelde kiemgroenten aan meer dan 50 chefs, restaurants en kruideniers.


Alberts garage is het hart van Farmbox Greens. Hij kweekt de kiemgroenten daar, nadat hij zag dat er een tekort was aan verse aanvoer in zijn woonomgeving.

Lokaal
"Hoewel er kiemgroenten op de markt waren, was de kwaliteit niet bevredigend, omdat ze van ver komen. We hadden dus een goede kans van slagen als we keukenkruiden en kiemgroenten op korte afstand van de eindgebruiker produceren. "De urban farmer wist dat vers en lokaal samengaan." Vooral in de winter als alle versproducten van over de grens komen. Het lokaal produceren van versproducten leek zinvol, omdat er altijd een markt voor frisse en beter smakende producten is.

Waarom verticaal?
Met zijn achtergrond als ecologische ontwerper wist Albert dat telen in een gecontroleerde omgeving duurzamer en efficiënter is. Hij wilde telen met minder water en meststoffen, minimale ziektedruk en een consistente productie het hele jaar door.

"In mijn vorige baan bij een architectenbureau leerde ik over verticale teelt en urban farming door mijn belangstelling voor duurzame ontwerpen. We begonnen te denken over het concept van de productie van voeding in of op gebouwen. Op dat moment was verticale en urban farming nog niet zo wijdverspreid als nu. Ik werd al snel een deel van de beweging die het idee achter de verticale teelt industrie schiep. Albert heeft de basis gelegd voor prototypes en O & O-projecten met verschillende bedrijven en leveranciers van verticale teelttechnologieën.



Garage
Het systeem dat Albert in zijn garage heeft geïnstalleerd, is allemaal zelf gemaakt. Het is een zeer eenvoudige opstelling, gemaakt met kant en klare technologie. Het meerlaagse teeltsysteem heeft een aangepast voedingsstoffen film irrigatiesysteem en elke laag is voorzien van witte of geïntegreerde LEDs. De irrigatie en de temperatuur worden geregeld met eenvoudige technologie. Er is geen extra verwarming in de kweekruimte nodig, omdat voldoende warmte van de lichten afkomt. Alleen een koelsysteem gaat aan en uit om de juiste temperatuur te behouden.

Klokwerk
Albert legt uit dat hij zijn teeltsysteem kan instellen en vergeten. We kunnen bijna dagelijks oogsten. Het werkt als een uurwerk. Het is een zeer programmeerbare cyclus. Als je de planten tevreden stelt, kun je alles met de klok gelijkzetten. Uiteraard zorgen fluctuaties in de voedingstoffen voor vertragingen of versnelling van het teeltproces, maar we kunnen een zeer consistent schema aanhouden. Omdat de gesloten omgeving volledig controleerbaar is, stelt het ons in staat flexibel in te spelen om de vraag om overproductie te minimaliseren, terwijl we voldoen aan de vraag. Dit betekent ook dat we kunnen oogsten volgens de wensen van onze klanten en garanderen dat we het product leveren binnen enkele uren na de oogst. Onze kiemgroente is daarmee verser en lekkerder.

Vertel het verhaal
De klanten van Farmbox Greens waarderen de duurzame productiemethode. Op boerenmarkten leggen ze aan de klanten uit dat de kiemgroenten worden gekweekt in een gesloten omgeving. Hierdoor zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig omdat schadelijk ongedierte geen toegang heeft tot de teeltruimte, er minder water wordt gebruikt omdat deze wordt gecirculeerd en de gewassen worden geteeld zonder de bodem uit te putten," aldus Albert.


Dan Albert en zijn vrouw Linday Sidlauskas

Veerkracht
Nu Farmbox Greens een grote groep van chefkoks, restaurants en kruideniers bedient, zou het niet zinvol zijn om de productie op te schalen? "We hadden de kans om al vroeg in onze business investeerders te nemen en onze activiteiten uit te breiden. Maar het langzame proces van de opbouw van de farm, het leren van onze fouten en het toevoegen van één klant per keer heeft ons bedrijf veerkracht gegeven. We hebben nu een divers klantenbestand en hebben nu bestendige zakenrelaties, omdat we kunnen waarmaken wat we beloven te leveren. Terwijl we nieuwe klanten blijven toevoegen, groeien wij zeer bewust.




Voor meer informatie:

Farmbox Greens
West Seattle, Washington USA
info@farmboxgreens.com
www.farmboxgreens.com
www.faceboox.com/farmbox
www.instagram.com/farmboxgreens
Publicatiedatum: