Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kruiden zijn meer dan alleen maar hartig"

Het Californische bedrijf North Shore Living Herbs heeft een oplossing voor het probleem dat gesneden kruiden zo snel in de koelkast bederven. Het bedrijf heeft een merklijn voor kruiden in potten en voor levende kruiden in schelpvormige verpakking, waarvan de wortels nog intact zijn.



"Het idee is dat we een assortiment willen opzetten aan levende kruiden, die zo vers mogelijk zijn. Ze zijn nog in leven als ze in de schappen staan, zodat de houdbaarheid wordt vergroot, het afval in de winkel wordt verminderd en de consument meer tijd heeft om van het product te genieten. Onze kruiden blijven tot drie keer zo lang goed als vers gesneden kruiden, zodat mensen ze langer kunnen gebruiken. De verpakking is echter ook zo ontworpen dat deze niet opnieuw geplant kan worden of oneindig lang goed blijft. We willen dat mensen ze eten en er meer van kopen. Ons motto is 'Wij telen het, zodat jij het niet hoeft te doen,'" aldus Micki Dirtzu van LivingHerbs.



De levende kruiden in schelpvormige verpakking hebben afhankelijk van de variëteit een houdbaarheid van 12 tot 14 dagen. Dit product is meer geschikt voor consumenten die slechts kleine hoeveelheden nodig hebben, terwijl de kruiden in potten een goede optie zijn voor mensen die een kruidentuintje in hun keuken willen hebben en de kruiden tijdens het koken af willen knippen.

De woestijn van Californië
Het bedrijf levert verse, levende kruiden door het hele land met een logistiek die per klant is aangepast.


Micki vertelt dat de eigenaars van het bedrijf, Leo en Suzette Overgaag, als jong stel van de Californische kust naar de woestijn verhuisden. Zo konden ze gebruik maken van alle duurzame energiebronnen die beschikbaar waren. Ze maken gebruik van geothermische energie en installeren momenteel een gloednieuw systeem voor zonnepanelen om de energiekosten omlaag te drukken. Ook gebruiken ze alle hernieuwbare bronnen die voor handen zijn. Alle producten worden hydroponisch geteeld en maken gebruik van een innovatief irrigatieproces, waarmee 70% minder water wordt verbruikt dan bij in velden geteelde producten.
  
'Laat voedsel uw medicijn zijn' 
- Hippocrates
Om het product meer te promoten, stuurt het bedrijf een nieuwsbrief rond, die consumenten voorlicht over de gezondheidsvoordelen en het gebruik van kruiden. Zo hebben ze laten weten dat basilicum rijk is aan antioxidanten, munt goed is voor de spijsvertering en dat dragon kan helpen bij tandpijn. De nieuwsbrief geeft ook tips voor de verschillende manieren waarop kruiden kunnen worden toegepast, afgezien van ze te eten. Ze kunnen gebruikt worden als tafelversiering met de feestdagen, als schoonheidsmasker of zelfs om er je eigen zeep mee te maken.

"Kruiden zijn een van de oudste manieren om je lichaam te laten genezen. Er is sprake van een trend, die we onder consumenten terug zien komen, die uitgaat van de filosofie dat voedsel medicijn is. Dat is iets waar we heel erg enthousiast over zijn," zegt Micki.



"Mensen gebruiken ze voor zoveel verschillende dingen. Niet alleen voor het kruiden van vlees en aardappelen. Ze worden gebruikt voor het mixen van cocktails en het creëren van hartige desserts. Er wordt in de culinaire wereld veel geëxperimenteerd met kruiden. Ikzelf houd ervan om verse kruiden in plaats van bloemen te gebruiken voor het aroma als ik de keuken binnenloop!"

Voor meer informatie:
Micki Dirtzu
North Shore Living Herbs
Tel: +1 760-397-0400
Publicatiedatum: