Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: aspergeseizoen gestart met Pasen

Dankzij het milde weer waren de eerste Duitse asperges uit het Rheinland en aan de Niederrhein dit jaar reeds in de week van Pasen verkrijgbaar. Dat is zo'n vier weken vroeger dan vorig jaar. Al snel zullen ook asperges uit de overige Duitse teeltregio's volgen.

Areaal in Duitsland toegenomen
In 2015 oogstte men bijna 114.000 ton asperges. Twee derde van de oogst werd in Niedersachen (25.200 ton), Bayern (18.400 ton), Nordrhein-Westfalen (18.000 ton) en Brandenburg (15.300 ton) geteeld. Asperges vormen bij strenge kou – wat in de afgelopen winter is uitgebleven - duidelijk meer uitlopers dan bij hogere temperaturen. Daarom wordt er dit jaar een iets kleinere oogst verwacht en daardoor ook constante tot licht hogere prijzen dan vorig jaar. De verdere aanpassing van het minimumloon zal vermoedelijk ook invloed op de prijzen hebben aangezien dit tot stijgende productiekosten leidt. In 2015 betaalde de Duitse consument voor Duitse asperges in de handel gemiddeld €6,56 per kg.

Duitsland grootste Europese aanbieder van asperges
Volgens informatie van de 'Agrarmarkt Informations-Gesellschaft' (AMI) worden er in Duitsland op 20.595 hectare asperges geteeld. Daarmee is het areaal ten opzichte van vorig jaar met 2,3 procent toegenomen. Volgens het Duitse Bureau voor de Statistiek is de asperge daarmee qua productieoppervlak de nummer 1 binnen de Duitse groententeelt. Bovendien is Duitsland uitgegroeid tot de grootst aspergeproducent van Europa.
Publicatiedatum: