Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canarische tomatentelers krijgen € 14 mln terug

Enrique Hernández Bento, regeringsafgevaardigde op de Canarische Eilanden, zei vandaag dat het ministerie van Openbare Werken mogelijk nog voor de zomer zo'n 14 miljoen euro aan tomatentelers op de Canarische Eilanden zal terugbetalen naar aanleiding van een uitspraak van het Hooggerechtshof.

Hernández Bento: "De uitspraak werd vorige week gedaan en we zijn het aan het analyseren maar het lijkt erop dat een dergelijk cijfer zal moeten worden terugbetaald. Er moet een nauwkeurige schatting worden gemaakt omdat we ook met de rente rekening moeten houden."

Naar zijn mening gaat het alleen al in de provincie Las Palmas om ongeveer 14 miljoen euro: "De uitspraak over het beroep van de Aceto vereniging van Santa Cruz de Tenerife moet nog komen."

Hernández Bento heeft al met diverse betrokkenen over de zaak gesproken, onder andere over betaaltermijnen. Alhoewel hier nog geen informatie over is, zal de regering zo snel mogelijk tot betaling proberen over te gaan, waarschijnlijk met geld uit het fonds onvoorziene uitgaven.

Het Hooggerechtshof draaide de uitspraak terug, die tomatentelers in Las Palmas veroordeelde tot terugbetaling aan de staat van bijna 12 miljoen euro die in 2002 en 2003 als exportsubsidies waren ontvangen. De kosten zouden zijn overdreven.

Hiermeer vernietigde het Hof de resolutie uitgevaardigd door de Delegatie van de Regering van de Canarische Eilanden in januari 2011, waarin de Groenten- en Fruit Export Federatie van de provincie Las Palmas (Fedex) werd gesommeerd 8,30 miljoen euro aan steun terug te betalen, plus 3,50 miljoen euro aan rente.

Die overheidsresolutie had de steun van het Superieure Gerechtshof van de Canarische Eilanden (TSJC), die bewezen achtte dat Fedex onrechtmatig gebruik had gemaakt van staatssteun en zijn kosten had gerechtvaardigd met vrachttarieven boven de markttarieven.
Publicatiedatum: