Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jos Craemers neemt afscheid van BelOrta

Tholen - Op zaterdag 19 maart vond het afscheidsfeest plaats van Jos Craemers, directeur van BelOrta en ex-directeur van Veiling Borgloon. Zo'n 500 genodigden waren aanwezig op het feest op de site van BelOrta in Borgloon. Onder de aanwezigen waren familie en collega's van Jos, telers en managementteams van veilingen en diverse andere AGF'ers. Men kon genieten van een heerlijk diner en een gezellig feest. Vanaf vandaag zal Jos met pensioen gaan.



Bedankt
Jos Craemers bedankte nog veel mensen, waaronder alle telers en in het bijzonder het personeel van deze site Borgloon. Ook zijn secretaresse Gerda en vrouw Gerda werden beiden nog even in het zonnetje gezet. In 1987 kwam hij bij Veiling Borgloon terecht als commercieel directeur en in het jaar 2000 werd hij algemeen directeur. Later werd hij directeur bij BelOrta na de fusie in 2013. Jos: "Als Veiling Borgloon waren we altijd de masters van Belgiƫ in zachtfruit en mede daardoor een gegeerde bruid voor BelOrta. We zijn dankbaar en fier dat het fusietraject zo voorspoedig en goed is verlopen. Bij veiling Borgloon en nadien Belorta heb ik een boeiende tijd gehad."


Jos geniet zichtbaar.

Menselijke en zakelijke combineren

Tijdens de avond volgde nog enkele afscheidswoorden, waaronder van ex-voorzitter Pierre Vrancken, die de goede samenwerking met Jos benadrukte. Ook de directeuren van BelOrta, Chris de Pooter en Filip Fontaine spraken beiden over de eerste kennismaking met Jos. Ze kwamen hem voor het eerst tegen in het jaar 2000 tijdens een groepsreis naar Zuid-Afrika. Chris de Pooter: "Met Jos was het tof samenwerken. Hij kon heel goed het menselijke en het zakelijke combineren." Van hem kreeg Jos een volledige bouwuitrusting, aangezien Jos zijn pensioen start met een verbouwing. Filip Fontaine blikte terug op de videoconferenties die elke maandag werden gehouden en gaf hem met een knipoog muppets van Bert en Ernie om de meetings thuis voort te zetten.


Verrassende cadeau's van de collega-directeuren.

Afscheid
De directeur noemde het afscheid definitief en is daar heel stellig in: "Je gaat me niet meer horen of zien, want deze periode is voor mij afgesloten. Het is helder voor iedereen en persoonlijk vind ik dat het ook zo hoort. Zeker ga ik de goede contacten missen, maar ik wil op geen enkel vlak de 'schoonmoeder' uithangen. Ik geef de jonge mensen de kans en heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt." Jos vindt zichzelf geen oude man. "De jeugd vindt van wel, dat is normaal. Ik heb ook vier kinderen en acht kleinkinderen. Maar ik ben nog maar 63 en bij leven en welzijn heb ik nog een heel leven voor mij. Ik ben heel benieuwd hoe mijn pensioenfase gaat zijn. Vandaag ben ik nog 'belangrijk', maar straks is dat anders. Ik moet daar nog wel mee leren om gaan." Plannen heeft hij genoeg. "Ik vrees dat ik tijd tekort ga hebben."


Jos en zijn vrouw Gerda.

jos.craemers@belorta.be
www.belorta.be

Meer lezen? Voor het maart-nummer van ons vakblad Primeur hadden we een exclusief interview met Jos Craemers en spraken over zijn tijd bij Veiling Borgloon, de fusie met BelOrta en nog veel meer. Klik hier om een abonnement te bestellen en ook het magazine van de maand maart nog te ontvangen.