Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijen ingezet voor gewasbescherming

Een Canadees bedrijf gebruikt bijen op een nieuwe manier voor de ontwikkeling van natuurlijke gewasbescherming. Bee Vectoring Technologies wil voorzien in "een entsysteem die dagelijks voorziet in de vereiste gewasbeschermingsmiddelen en chemicaliƫn om een betere kwaliteit gewassen te verkrijgen."

Het bedrijf heeft een natuurlijk systeem ontwikkeld om onder andere gewasbeschermingsmiddelen te verdelen. Deze worden opgenomen in het deksel van bijenkorven. Wanneer bijen hun korf verlaten, nemen ze het product met zich mee en verspreiden het gewasbeschermingsmiddel op een natuurlijke wijze onder de bloeiende planten.

In de Verenigde Staten hebben aardbeientelers gebruik gemaakt van het nieuwe systeem. De resultaten waren prima: een besparing van 15 % in de beschermingsmiddelen en een 30% hogere opbrengst.

"Aardbeien horen bij de eerste vijf gewassen waar BVT zich op richt," zegt Michael Collinson, CEO van Bee Vectoring. "Hoewel de resultaten van de teeltproeven opmerkelijk zijn, was het niet onverwacht. Wij zagen soortgelijke resultaten in eerdere teeltproeven. "

In de lente van 2016 zullen teeltproeven met Bee Vectoring Technologies plaats vinden in de aardbeienteelt in Spanje, Nederland en Duitsland.
Publicatiedatum: