Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Nederlandse oranje paprika’s voor Koningspaar

Woensdag 9 maart hebben Alex Zwinkels en Theo van Wingerden hun eerste oranje paprika's van hun oogst 2016 aangeboden aan Koning Willem Alexander en Koningin Máxima bij Paleis Noordeinde in Den Haag. Daarmee is een jarenlange traditie ook dit jaar weer doorgezet.


Oranje paprikateler Alex Zwinkels biedt de oranje paprika's aan bij paleis Noordeinde aan de Dienst van het Koninklijk Huis en de Koninklijke Marechaussee.

Oranje en de Greenports
Sinds de Oranjes in 1621 een buitenverblijf in het Westland betrokken, is er een band tussen het huis van Oranje en de Greenports. Deze band wordt ieder jaar luister bijgezet door het aanbieden van de eerste Nederlandse oranje paprika's. Het overhandigen van deze oranje paprika's als primeur aan ons Koningshuis markeert de opening van het Hollandse paprikaseizoen.


Oranje paprikateler Alex Zwinkels met de eerste oranje paprika's van het nieuwe Holland seizoen, die aangeboden zijn aan de Koning en Koningin.

Duurzaam geteeld
Oranje paprika's worden duurzaam geteeld met aardwarmte en biologische gewasbescherming en zijn een typisch Nederlands kwaliteitsproduct. Daarom worden Nederlandse oranje paprika's wereldwijd geconsumeerd en gewaardeerd. De oranje paprika telers zijn dan ook erg blij met deze internationale erkenning en de start van het nieuwe paprikaseizoen.

Voor meer informatie:
www.oranjepaprika.eu
Publicatiedatum: