Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: Nieuwbouw Van der Avoird Trayplant

Tholen - Dertien jaar geleden hadden ze het niet kunnen denken, maar plantenkwekerij Van der Avoird Trayplant is inmiddels gegroeid naar een areaal van 35 hectare. Afgelopen weekend werd de nieuwste locatie van het bedrijf geopend voor geïnteresseerden. Op deze locatie, in Bavel, bouwde het bedrijf afgelopen jaar 2 hectare kas, 4 koelcellen, bedrijfsruimtes en trayvelden.



Nieuwbouw
Het was gezellig druk bij Van der Avoird Trayplant, afgelopen weekend. De aardbeien- en frambozenplantenkwekerij zette de deuren van de nieuwe locatie in Bavel op vrijdag open voor zakelijke relaties, op zaterdag voor eenieder met interesse in het nieuw verschenen bedrijf. En dat waren er een boel. Op de nieuwe locatie was dan ook veel te zien: de trayvelden (25.000 m2), de teeltlocaties (58.000m2), de loods (6.500 m2) met de nieuwe koelcellen en de nieuwe kas (20.000m2). De kas is gebouwd door Van Amelsvoort Kassenbouw en bestaat uit een warm en een koud deel – voor het opkweken en het afharden van de planten. De nieuwe locatie werd vorig jaar gebouwd, eind 2015 in gebruik genomen en de eerste planten zijn inmiddels uitgeleverd. "Het gaat allemaal veel sneller", vertelt Ger Huijben, specialist planning.



15 miljoen naar 30 miljoen
Bij Van der Avoird worden zowel frambozen- als aardbeienplanten opgekweekt en worden zowel plugplanten als longcanes geleverd – planten de al zodanig op lengte zijn dat ze direct kunnen produceren. Jaarlijks gaan er zo'n 15 miljoen planten de deur uit – maar de ambities zijn groter. "We willen graag verder uitbreiden", vertelt Huijben. "Meer koelcellen en meer kas. Daar hopen we binnenkort verder mee aan de slag te kunnen gaan."

Bekijk de fotoreportage hier.