Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
doel: CO2-negatieve productie

Greenco oogst uit vierde productielocatie op Agriport

Recent opende Greenco een nieuwe, ultramoderne kas in de Wieringermeerpolder. Deze kas stelt de teler in staat om jaarrond snacktomaten van Hollandse bodem te leveren. Op deze manier houdt Greenco de aanvoerlijnen kort en staat het bedrijf garant voor een constante, hoge kwaliteit van de snacktomaten.


De nieuwe kas op Agriport A7


Er wordt geteeld op kokos

De Nederlandse consument kiest steeds vaker voor snackgroenten. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, realiseerde Greenco de nieuwe kas in Noord-Holland. Deze kas is de vierde productielocatie van Greenco. Henk van der Loos, mede-eigenaar van Greenco en projectleider Greenco Wieringermeer is trots: "Met deze nieuwe kas hebben we er tien hectare belichte teelt extra bij gecreëerd. Dit stelt ons in staat om ook in de wintermaanden Hollandse snacktomaten van constante hoge kwaliteit aan te bieden. Bovendien biedt de kas zo'n honderd extra arbeidsplaatsen."


Biologische gewasbescherming


Biologische gewasbescherming

Bij de bouw van de kas is gebruikt gemaakt van nieuwe technologische inzichten. Henk van der Loos: "Een zo natuurlijk mogelijke teelt op een energiezuinige wijze staat voor ons centraal. Eén van onze doelen is om CO2-neutraal en in de toekomst mogelijk CO2-negatief te produceren. Voor de verwarming van de kas maken we gebruik van aardwarmte. We maken gebruik van eigen CO2 en van CO2 van een lokaal bedrijf. Onze overtollige warmte delen we met de naastgelegen paprikateler Barendse-DC.





Gert Mulder, directeur van het GroentenFruit Huis, is onder de indruk: "Greenco laat met deze nieuwe kas wederom zien dat het perfect in staat om vernieuwing in productie tegelijkertijd te verbinden aan nieuwe marktsegmenten. Een parel in de vorm van een snoeptomaatje aan de kroon van de Nederlandse tuinbouwsector".

Merken
De snackgroenten van Greenco worden onder verschillende merknamen verkocht. De meest bekende merknaam is Tommies. De tomaatjes teelt Greenco zelf in het Westlandse Honselersdijk, het Brabantse Someren en sinds kort dus ook in het Noord-Hollandse Middenmeer. Telen doen ze steeds duurzamer, bijvoorbeeld door gebruik te maken van vrijwel uitsluitend biologische beschermingsmiddelen. De distributie en verpakking vindt plaats in Honselersdijk. De snackkomkommers en –paprika's komen van gespecialiseerde, bevriende telers in Nederland.


En daar gaat het ten slotte om: de Tommies tomaten! Bruin, geel, oranje, rood - noem maar op.





Greenco heeft zes eigenaren, die allen van oorsprong tomatentelers zijn. Gezamenlijk specialiseerden zij zich in de productie, verpakking en marketing van snackgroenten.

Publicatiedatum: