Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

The Greenery verkoopt Northbank Growers aan APS Salads

The Greenery heeft het Britse tomatenbedrijf Northbank Growers verkocht aan APS Salads. Dat meldt GF Actueel. Het besluit komt niet geheel onverwachts. In 2014 werd de boekwaarde van het Britse teeltbedrijf al met 9,8 miljoen euro verlaagd. The Greenery was sinds 2012 volledig eigenaar van North Bank Growers toen ze het bedrijf overnamen van John Baarda.

Vorig najaar schreef een andere Britse tomatenkwekerij, Cornerways (18 ha), zich al uit bij bij Coforta. De afzet van die 15 hectare productie wordt de komende vijf jaar verzorgd door Thanet Earth. Volgens een woordvoerder worden er met verschillende partijen in het Verenigd Koninkrijk gesprekken gevoerd om samen te werken. The Greenery wil niet volledig stoppen met lokale productie om de Britse markt te bedienen.

De APS group is de grootste tomatenteler van Groot-Brittanniƫ. Vorig jaar nam het Wight Salads Group al over waarna het groeide naar 106 hectare, waarvan 43 hectare high-tech tomatenteelt.

Bron: GF Actueel
Publicatiedatum: