Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
morgen veiling eerste aubergines

Eerste kasasperges geveild bij ZON

Vandaag, donderdag 11 februari, zijn de eerste kasasperges van het nieuwe seizoen via de klok van ZON fruit & vegetables geveild. Het eerste kistje van 5 kilo asperges AA EXTRA WIT I-S werd gekocht door koper Pierre Smets voor een mooi bedrag van 297 euro per kilo. Pierre Smets stelde op zijn beurt het eerste kistje weer beschikbaar voor een tweede en derde druk, waarvan kopers Jan Slijpen en Riny van der Staak gebruik maakten. Hierdoor werd de totale opbrengst verhoogd tot ruim 1.750 euro, waarna ZON het totaalbedrag verdubbelde.


Veilingmeester Pim in 't Zandt van ZON (rechts) neemt namens koper Pierre Smets het eerste kistje asperges in ontvangst van teler Wim Gubbels.

De asperges zijn afkomstig van teler Wim Gubbels uit Baarlo (gemeente Peel en Maas). De opbrengst van de eerste veiling is door Wim Gubbels beschikbaar gesteld aan de Mytylschool Ulingshof in Venlo. De kasasperges, die vandaag werden geveild, komen uit de kas in Baarlo. De asperges zijn van het ras Backlim. Dit ras geeft mooie gesloten asperges met een zeer goede smaak. De verwachting is dat van dit perceel tot midden april geoogst kan worden. Vanaf vandaag zijn de asperges weer tot eind juni beschikbaar bij ZON fruit & vegetables.

Voor meer informatie over verkoop van asperges via ZON fruit & vegetables, neemt u contact op met Rick Mengers 077-323 9540 of rick.mengers@royalzon.com


Op vrijdag 12 februari worden de eerste aubergines van het jaar geveild bij ZON fruit & vegetables in Venlo. De aubergines van het ras Beyonce zijn geteeld door teler Arwin Valkenburg van kwekerij De Linge Aubergine uit Bemmel. Kwekerij De Linge teelt het aubergine ras Beyonce vanwege de ovale, slanke vruchtvorm en de mooie donkerpaars glanzende kleur. Deze aubergine wordt als zeer smakelijk ervaren.
Naast de gewone aubergines teelt De Linge komend seizoen ook de wit-paars gestreepte (Graffiti) aubergine. Zij hebben een stevig en licht vruchtvlees en zijn ideaal om te grillen. Graffiti aubergines vallen op vanwege hun paars-wit gestreepte uiterlijk.

Voor meer informatie over verkoop van aubergines via ZON fruit & vegetables, neemt u contact op met Leander van de Griend, 077-323 9777 of leander.van.de.griend@royalzon.com.
 
Publicatiedatum: