Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw protocol voor uniforme brixmeting tomaat in de praktijk

In de praktijk werd er op veel verschillende manieren Brix gemeten bij tomaat: soms aan een enkele vrucht of ook aan meerdere vruchten met digitale of analoge meetapparatuur aan de hand van gepureerde vruchten of door sap te druppelen. Dit leidde tot verwarring.



Initiatiefnemer Perry van der Meer van Harvest House heeft contact gezocht met Wouter Verkerke en Piet Steenbergen van het Smaakteam Bleiswijk van Wageningen UR. Zij hebben overlegd met negen verschillende zaadbedrijven. "Gezamenlijk is een protocol opgesteld waarmee we vanaf nu landelijk in de praktijk willen gaan werken. We hopen dat we als Nederlandse tuinbouw op deze manier eenvoudiger en eenduidiger kunnen communiceren over smaakniveaus van tomaat, met elkaar en met onze afnemers. Over een jaar evalueren we het protocol en kijken we of er verdere aanpassingen nodig zijn."

Voor vragen kunt u terecht bij Harvest House (Perry van der Meer, 06 51562103) of Smaakteam Bleiswijk, Wageningen UR (Piet Steenbergen, 0317 485536).

Publicatiedatum: