Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"president Manuel Galdeano "“Vasthouden aan excellente smaak”"

Coöperatie Murgiverde teelt en handelt Sweet Palermo sinds 2002

De Spaanse telerscoöperatie Murgiverde teelt en verhandelt Sweet Palermo sinds 2002. "Een onovertroffen, smakelijke puntpaprika", meent Manuel Galdeano. "Onze klanten blijven ernaar vragen. Trouwens, ook bij mij thuis komt er geen andere zoete paprika meer binnen. Mijn favoriete recept? Gegrilde Palermo uit de oven met een vleugje olijfolie."



Die zoete smaak is het absolute handelsmerk van Sweet Palermo. En dat moet te allen tijde zo blijven, benadrukt de president van de telerscoöperatie uit Spanje. "De strategie voor succes is in onze optiek een simpele: alleen de beste en zoetste paprika's mogen onder het Sweet Palermomerk vallen. Met die eigenschap heeft het zijn huidige marktstatus veroverd." En Murgiverde ziet het aandeel Sweet Palermo nog wel groeien in Spanje en in Frankrijk. Galdeano: "Ik ben ervan overtuigd dat consumenten, eenmaal geproefd van Sweet Palermo, massaal zullen kiezen voor deze zoete puntpaprika."

Mediterrane omstandigheden
Naast de prima productkwaliteit looft Galdeano de teelteigenschappen van de Sweet Palermorassen. "We telen ze aan de hogedraad met een twee- of drie-stengelsysteem. De gemiddelde productie ligt aanzienlijk hoger dan bij andere puntpaprika's en de rassen zijn gewoon goed geschikt voor onze mediterrane omstandigheden. Ook al hebben ze soms niet alle resistentie. Dat is natuurlijk wel eens lastig in het voorjaar, wanneer de ziektedruk hoog is. Maar onze telers zijn vakmensen die ook in de zomermaanden prima paprika's produceren. Belangrijk, want juist in die periode stijgt de vraag vanuit Noord-Europa. Momenteel beproeven we ook enkele gele variëteiten. Ook daarover hoor ik goede geluiden van onze telers."



Samen met Rijk Zwaan werkt Murgiverde momenteel aan een goede teeltplanning van de Sweet Palermo-rassen. Door de zaaiperioden beter op elkaar af te stemmen, hoopt de coöperatie pieken en dalen in de productie te voorkomen. "Rijk Zwaan is een betrouwbare partner gebleken. Ze ontwikkelen bijzondere producten en leveren kwalitatief hoogwaardig uitgangsmateriaal. We telen dan ook met veel plezier een groot aantal van hun rassen."

Bron: Chainmail, Rijk Zwaan
Publicatiedatum: