Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sancties gevraagd tegen aanvallen op Spaanse vrachtwagens

De Valenciaanse telersorganisatie (AVA-ASAJA) heeft zich uitgesproken tegen de onaanvaardbare recente aanvallen van Franse telers op Spaanse vrachtwagens, die groenten en fruit transporteren. Tot nu toe is er de bevestiging van een aanslag op een voertuig uit Lorca (Murcia) dat 18 ton citrus en groenten vervoerde. In de omgeving van Arles werd de lading door een groep Franse telers op de grond gedumpt en vervolgens verbrand.

Daarnaast hebben in de afgelopen dagen Franse producenten, die protesteren tegen de ineenstorting van de prijzen van hun groenten en fruit een paar van de belangrijkste snelwegen geblokkeerd. Hierdoor ontstaan enorme files waarbij honderden vrachtwagens vastlopen en het transport van groenten- en fruitzendingen uit Spanje wordt verhinderd behalve naar Frankrijk ook naar andere Europese landen.

De president van AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, vindt het "onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat deze gruweldaden blijven gebeuren" en beschuldigt de Franse gendarmerie van passiviteit "omdat we niks horen over de aanhouding van de verantwoordelijken."

Aguado heeft verzocht om "de onmiddellijke interventie van de Europese Commissie en de compensatie aan de Spaanse telers en vervoerders, die direct door deze acties getroffen zijn." Aguado heeft de Europese Unie gevraagd "de garantie van het vrije verkeer van goederen na te streven en voor eens en voor altijd een einde te maken aan dit cyclische probleem."

Publicatiedatum: