Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europa herziet Marokkaanse tomatenimport niet

Phil Hogan, Europees Commissaris voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling, heeft gisteren bekend gemaakt dat de Europese Commissie niet van plan is om de handelsovereenkomst omtrent de Marokkaanse tomatenimport te herzien.

Vorige week vroegen Spaanse producenten de Europese Commissie om beperkende maatregelen voor de Marokkaanse tomatenimport naar de EU. In hun verzoek aan de Commissie gaven zij aan dat de importvolumes Marokkaanse tomaten de afgesproken quota overschrijden. Zij vrezen dat dit zal leiden tot sterke prijsdalingen.
 
Hogan heeft echter laten weten dat er geen plannen bestaan om de handelsovereenkomst met Marokko over tomaten of andere producten te herzien. Hij voegde er bovendien aan toe dat de volumes Marokkaanse tomaten, die Spaanse en Italiaanse producenten hebben opgegeven niet overeenkomen met de volumes die door de Europese Commissie zijn geregistreerd. 


Publicatiedatum: