Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Dit concept is uitermate geschikt voor export"

Archi.duc: zelf thuis champignons telen

Tholen - Champignons telen kan tegenwoordig gewoon thuis. Met het nieuwe concept Archi.duc kunnen consumenten zelfs drie keer oogsten. Archi.duc werd tijdens Fruit Logistica voor het eerst geïntroduceerd door de Vlaamse Steven van Robays en Hilde Lapierre, beiden geboren tussen de champignons.



Verkrijgbaar in supermarkt
De trend 'do-it-yourself' (DIY) of in het Nederlands: doe-het-zelf, is helemaal hot en daar wordt door Steven en Hilde op ingespeeld. "Wij zijn gestopt met de champignonteelt en gingen ons volledig focussen op dit nieuwe concept. Sinds januari 2014 is de Archi.duc verkrijgbaar in de Belgische en Franse supermarkten en de prijs ligt rond de 5 euro. "In de winkel koop je het potje met een eerste lading groeiende verse champignons. Je bewaart deze thuis, uit het directe zonlicht en op kamertemperatuur. Zo'n drie à vier dagen na de aankoop zijn de producten klaar voor consumptie. Consumenten kunnen kiezen uit witte of bruine champignons."


Steven van Robays en Hilde Lapierre tijdens Fruit Logistica 2016.

Geschikt voor export
"Als champignontelers zagen we het probleem van de korte houdbaarheid", vervolgt Hilde. "Champignons zijn delicate producten en exporteren van dit dit product zorgt daarom regelmatig voor beperkingen. Dit concept is uitermate geschikt voor export. Hiermee kunnen wij verder dan de Belgische grens en gaan we ons ook richten op retailers in andere Europese markten zoals Frankrijk, Spanje, Duitsland, Litouwen, Letland en Luxemburg. We krijgen vraag uit veel verschillende landen. Voor verdere bestemmingen is het een moeilijker verhaal, aangezien de compost in het potje niet overal wordt toegestaan." Steven en Hilde hebben patent op het product.



100% puur
"Verser kun je het niet hebben", vat Hilde het grootste voordeel samen. "Als je als consument een gangbaar doosje champignons koopt, heb je niet altijd meteen alles nodig en de houdbaarheid is kort. Bij Archi.duc kun je oogsten wat je verbruikt."

Voor meer informatie:
Steven Van Robays
Hilde Lapierre
Archiduc Usil bvba
Rostraat 35A
9930 Zomergem - België
T:+32 496 540 576
T:+32 497 495 555
info@archi-duc.be
www.archi-duc.be