Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Atlantic Growers Portugal gekozen als beste kwaliteitsleverancier van M&S

Nederlanders telen zoete snackpaprika Vitapep en Piccolo-tomaten in Portugal

Tholen - Sinds 2001 is het bedrijf Atlantic Growers in Odemira Portugal actief. De Harvest House-telers Ferry Enthoven, Wim en Martien Zuidgeest produceren daar volgens Hollandse stijl in een glazen kas langs de Atlantische kust op een areaal van 12,5 hectare. Ferry woont al 17 jaar in Portugal en leidt daar het teeltbedrijf. Wim en Martien runnen in Nederland een kwekerij van 11 hectare om jaarrond aan de vraag van klanten te voldoen.



"We hebben de beschikking over een perfect klimaat om ieder moment in het jaar met de teelt te kunnen starten", vertelt Wim. De verwarmde teelt met inzet van WKK kan uniek genoemd worden voor Portugese begrippen. "We telen in Portugal met biologische gewasbescherming en de teelt voldoet aan alle voedselveiligheidseisen, inclusief de LEAF- en Field to Fork-certificaten. Dit alles geeft de mogelijkheid om een kwalitatief uitstekend product te telen. Het project van Atlantic Growers is uniek in Portugal en biedt vast werk aan veel medewerkers uit de regio."



Tot 2008 teelde Atlantic Growers alleen blokpaprika's en daarna jaarrond de zoete snackpaprika Vitapep. De Vitapep is de zoetste snackpaprika met een brixwaarde van 10-11. Sinds enkele jaren teelt het bedrijf daarnaast Piccolo-tomaten via Wight Salads voor de Britse markt. Dat de Portugese Piccolo-smaaktomaten op de Britse markt in een behoefte voorzien, blijkt uit het feit dat de telers tijdens de Fruit Logistica in Berlijn een prijs ontvingen van Marks&Spencer voor de kwaliteit van de geleverde tomaten. Bij de bijeenkomst waren de meeste wereldwijde leveranciers van M&S present. "Atlantic Growers levert consistent heerlijk smakende producten van de hoogste kwaliteit en we feliciteren hen dan ook met deze welverdiende award", zegt Charlotte Curtis van M&S Produce.



Voor meer informatie:
Wim Zuidgeest
Atlantic Growers
Apartado 3733 Malavado
Odemira Portugal
wim@vitapep.nl