Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koppert Cress helpt Duitse collega Bio-Maintalkresse uit de brand



Tholen - Toen Rob Baan vorige week uit het vliegtuig vanuit Amerika stapte, stond zijn telefoon roodgloeiend. Maar niet alleen de telefoon van Rob Baan. De kiemgroentenkwekerij Bio-Maintelkresse van zijn Duitse collega-kiemgroententeler Elmar Gimperlein- was namelijk op 23 januari in vlammen op gegaan. "Het zal toch niet gebeuren dat hij op deze manier door collega's de markt uit wordt gedrukt", was het eerste wat Rob Baan dacht.



Dagelijks stuurde de kwekerij Bio-Maintalkresse van een areaal van 0,75 hectare zo'n 35.000 dozen bio-cress de Duitse markt op. Naar verwachting is de tuinkersproducent tot de belangrijke Paasperiode niet in productie. Koppert Cress helpt nu zijn collega uit de brand door de programma's met voornamelijk de Duitse retail voor Bio-Maintelkresse in te vullen. Op de verpakking wordt uitgelegd waarom de tuinkers bij de Rewe voor korte tijd een andere verpakking heeft.



Elmar Gimperlein - ironisch genoeg zelf vrijwillig brandweerman - toonde zich tijdens de Fruit Logistica een dankbaar man. "Vanuit Duitsland hebben wij geen mogelijkheid om de programma's in te vullen. We zijn Rob Baan erg dankbaar dat hij ons door deze periode heen wil helpen zonder winstoogmerk. Eigenlijk is het onvoorstelbaar!"