Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voortgang collectieve waterzuivering

Tot eind december 2015 was het mogelijk collectieven voor de waterzuivering bij LTO Glaskracht Nederland aan te melden, waarna deze zijn ingetekend op de overzichtskaart. Na een optische controleslag door de deelnemers is de overzichtskaart geüpdatet. Momenteel vindt er nog een controle plaats op bedrijfsniveau. Hiervoor hebben alle contactpersonen een overzicht in Excel gekregen met het verzoek deze te controleren.



Verder kan het overzicht gebruikt worden om aan de slag te gaan met het collectief. De collectieven moeten zelf een businessplan gaan opstellen voor de uitwerking van de collectieve waterzuivering, welke uiterlijk december 2016 ter goedkeuring moet worden ingediend bij bevoegd gezag. Waar dit businessplan precies uit moet bestaan en volgens welke criteria het wordt getoetst is momenteel in uitwerking met de diverse landelijke overheden. Ook organiseert LTO Glaskracht Nederland op 25 februari een bijeenkomst met diverse adviesbureaus om hen mee te nemen in dit proces.

Een belangrijke eerste stap is het inzichtelijk krijgen van de waterstromen op de deelnemende bedrijven en het in kaart brengen hoeveel restwater er vrijkomt binnen het collectief wat gezuiverd zal moeten gaan worden. De online tool KasWaterWeter kan daarbij helpen.

Bekijk hier het dossier Waterzuivering.

Bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: