Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Keuring elektrische installatie in 2017 verplicht bij brandbaar schermdoek

Stolze voert elektrakeuringen uit bij Telersvereniging Prominent

Stolze gaat bij 22 leden van Prominent elektrakeuringen ten behoeve van schermdoek uitvoeren. Deze keuring is van belang omdat sommige schermdoeken brandbaar zijn en de brand zich dus razendsnel kan verspreiden. De installateur uit Maasdijk gaat tevens bij diverse Prominent telers de assimilatiebelichting keuren.


Links Danny Vis van Stolze, rechts Jacco Besuijen, Energiemanager bij Telersvereniging Prominent

Danny Vis, coördinator keuringen en onderhoud bij Stolze, is blij met het vertrouwen van Prominent. "Stolze heeft meerdere keuringsinspecteurs in dienst. Zij kunnen verschillende keuringen uitvoeren. Daarnaast hebben we een betrouwbaar serviceapparaat. Punten die uit de keuring naar voren komen, kunnen wij snel en adequaat oplossen."

Na 1 januari 2017 verplicht
De Elektrakeuring Schermdoek is specifiek gericht op zaken die de ontsteking van het schermdoek mogelijk kunnen maken. De keuring vindt daarom niet alleen plaats in, maar ook buiten de kas. De keuring bestaat uit twee onderdelen: een visuele inspectie en metingen.

"Als telers na 1 januari 2017 nog brandbare schermdoeken in de kas hebben, dan vraagt de verzekeraar om een keuring van de elektrische installatie. Het is dus belangrijk de zaken tijdig te regelen", adviseert Danny.

Tijdig onderhoud voorkomt brandgevaar
Het onderhoud van de elektrische installatie is belangrijk. Een goed onderhouden elektrische installatie op het bedrijf is essentieel voor scherming, verlichting, ventilatie, bewatering, verwarming en beveiliging. Ook voor de veiligheid van medewerkers, het bedrijf en het gewas is het nodig dat de installatie op orde is. Elektra staat namelijk bovenaan de lijst met oorzaken van brand op agrarische bedrijven. Bij meer dan 50% van deze brandschades is een gebrek in de elektrische installatie de oorzaak.

Een elektrakeuring geeft inzicht in de eventuele gebreken van de installatie. Na de keuring kan de teler die (laten) herstellen. Dat verkleint brandgevaar of de kans op schade.

Voor meer informatie:
T. Stolze Installatietechniek B.V.
Bandijkweg 22
2676 LJ Maasdijk
T: +31 (0)174-513779
Email: info@stolze.nl
Website: http://www.stolze.nl/service-onderhoud/keuringen-en-onderhoud
Publicatiedatum: