Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chinezen tellen 43 miljard dollar neer

Syngenta overgenomen door ChemChina

Ze zijn eruit: Syngenta wordt overgenomen door ChemChina. De deal wordt beklonken op een luttele 43 miljard dollar, wat neerkomt op $471.38 per aandeel.

Een overname zat al langer in de pijplijn. Eerder werden reeds gesprekken gevoerd met Monsanto en ook werd overwogen het bedrijf op te splitsen, d.w.z. de groentezadendivisie te verkopen en alleen zelfstandig verder te gaan met de gewasbeschermingstak. Van dat laatste is, met het beklinken van de overname, niet langer sprake.

In een reactie laat topman van Syngenta, Michel Demaré, weten dat de overname niet betekent dat het bedrijf 'gechinaficeerd' zal worden. De angst hiervoor bestaat, omdat ChemChina een staatsbedrijf is. Ongegrond, meent Demaré: het bestaande management blijft zitten en alles is voorlopig 'business as usual'.

De aankoop van Syngenta is de grootste buitenlandse aankoop van een Chinees bedrijf ooit. Bij Syngenta werken meer dan 28.000 mensen in 90 verschillende landen.



Publicatiedatum: