Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Boerenkool in allerlei soorten en smaken

De populariteit van boerenkool in de VS blijft groeien. Telers proberen continu nieuwe variëteiten uit, waarvan sommigen deze lente op de markt aan de oostkust verkrijgbaar zijn. Boerenkool is zo populair dat het veelzijdige superfood wordt toegevoegd aan het menu van veel bekende fastfoodketens zoals McDonalds en Wendy's. Boerenkool wordt voor de markt aan de oostkust voornamelijk gehaald uit Texas, Florida en Georgia. Een enkele keer komt het ook uit Californië.



Peter Pelosi is verbonden aan A&J Produce Corp., een groothandelaar die boerenkool levert aan restaurants in New York. Volgens hem is zwarte boerenkool, ook wel bekend als Toscaanse boerenkool, erg populair geworden onder zijn klanten. De koolvariëteit heeft donkere blauwgroene bladeren, die iets gerimpeld zijn en een stevige textuur bevatten. De bladeren zijn lang en smal en behouden de textuur zelfs als ze gekookt zijn.

Baby-boerenkoolvariëteiten zijn ook steeds populairder geworden. Ze bevatten dezelfde hoeveelheid vitaminen, maar hebben een meer subtiele smaak. Deze variëteiten komen meer voor in Californië.

Boerenkool is niet alleen trendy, maar past ook goed bij de huidige ongewone weersomstandigheden, waarvan aan beide kusten nu sprake is. "De groente is een sterk blad, die het goed doet in ongunstige omstandigheden en niet zo vatbaar is voor het weer. De recente sneeuwstormen, vorst en neerslag hebben het niet aangetast. We hebben geen problemen gehad om het te bemachtigen. We weten dat het een probleem wordt als we naar Californië gaan. Als we daar eenmaal heen gaan, zien we een hogere markt. Maar op dit moment verloopt de handel op dezelfde niveaus als van de afgelopen maand."

Voor meer informatie:
Peter Pelosi
A&J Produce Corp.
Tel: +1 718 589 7877
Email: ppelosi@ajproduce.com
www.ajproduce.com
You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: