Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
steeds meer gebruiksgemak

VS: Piek in prijzen voor sperziebonen

De recente weersomstandigheden in Florida en Mexico hebben een grote impact gehad op de prijzen van sperziebonen tijdens de laatste paar maanden in de noordoostelijke en Mid-Atlantic-regio's. Volgens Jonathan Steffy van Four Seasons Produce is de kwaliteit van wat geoogst is dit jaar behoorlijk goed. "Het grootste probleem heeft meer te maken met vraag en aanbod, wat op zijn zachtst gezegd voor wat uitdagingen heeft gezorgd. Thanksgiving en kerst waren vrij lastig wat betreft het aanbod van sperziebonen."

"We zien dat dingen iets rustiger worden op dit moment, maar dit heeft waarschijnlijk te maken met de stormen van de laatste tijd aan de oostkust. Het kan iets tijdelijks zijn, maar de laatste maanden zijn een dure tijd geweest voor sperziebonen."

Piek

De hogere prijzen vielen samen met de periode waarin de vraag naar sperziebonen zijn piek bereikt. "Mensen gebruiken veel sperziebonen tijdens de traditionele feestdagen samen met de winterperiode in het algemeen. Mensen consumeren weliswaar ook in de zomer veel sperziebonen in onze regio, maar ze worden dan minder vaak verkocht in de supermarkt, omdat sperziebonen vrij verkrijgbaar zijn op boerenmarkten en vanuit eigen tuin. Tijdens de wintermaanden, als productie bijna exclusief uit Mexico en Florida afkomstig is, is de impact veel breder merkbaar," zegt Steffy.



Gebruiksgemak
Vanuit het oogpunt van supermarkten is er een grote verschuiving geweest van losse sperziebonen in bulk op de versafdeling naar schone en gesneden zakken die geschikt zijn voor de magnetron. Deze hebben vaak een merk of huismerk. De zakken bevatten de gehele boon, waarbij de uiteindes afgesneden en gewassen zijn. Consumenten zijn positief over het gebruiksgemak en hoewel er nog vraag is naar losse sperziebonen in bulk, is er in de laatste paar jaar absoluut een verschuiving naar het klaar-voor-gebruik-format.

"We hebben een groei gezien in de vraag naar biologische sperziebonen. De consumentenbasis voor biologische voedingsmiddelen en de winkelkanalen voor gezonde voedingsmiddelen, waar tonnen aan biologische boerenkool verkocht werden, laten ook een toegenomen vraag naar biologische sperziebonen zien. De vraag blijft toenemen voor het conventioneel verpakte product, terwijl de vraag naar bonen in bulk stagneert. Wat de vraag in deze winter het meest heeft veranderd, is de situatie omtrent het aanbod," zegt Jonathan Steffy tot slot.

Voor meer informatie:
Jonathan Steffy
Four Seasons Produce
Tel: +1 717-721-2718+1 717-721-2718
Email: jonathan@fsproduce.com
www.fsproduce.com
You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: