Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
en schenkt opbrengst aan To Walk again

BelOrta veilt eerste asperges van het jaar

Bij BelOrta werden de eerste witte asperges van het jaar verkocht. Teler 'De Molenkouter' uit Sint-Katelijne-Waver voerde de allereerste 4 kisten met 8 schalen (500 gr) aan. Groothandel Claessens kocht twee kisten. Univeg, i.o.v. METRO Cash & Carry, haalden de twee andere primeurkistjes binnen. Beide klanten betaalden hiervoor €100 /schaal (500 gr). BelOrta legde € 1.600 bij en schonk het totaalbedrag van € 4.800 aan de stichting 'To Walk again'. Het grote publiek moet echter nog even wachten op deze delicatesse want de echte productiepieken zijn echter pas te verwachten vanaf begin mei.


Van links naar rechts: Dany Luypaert (Univeg), Andries De Pauw (teler), Chris De Pooter (directeur BelOrta), Marc Herremans, Patrice Custers (Groothandel Claessens), Margaux De Boeck (METRO)

Witte asperges zijn typische seizoensgebonden groenten die velen onder hun liefhebbers mogen rekenen. Officieel wordt het Belgische aspergeseizoen pas op de 3e donderdag van april afgetrapt. Op 24 juni, het feest van Sint-Jan, loop het seizoen traditioneel af. Vandaag gingen reeds de eerste primeur-asperges uit de serre de deur uit bij BelOrta. De opbrengst van deze primeurverkoop werd opgehoogd en aan de vzw 'To Walk again geschonken.

In 2015 werden via BelOrta maar liefst 1.000.000 kg losse witte asperges verhandeld. Van de schalen en/of bussels (pakjes 500 gr) werden er 2.400.000 stuks verkocht. Naast witte asperges heeft BelOrta ook de groene variant in haar gamma. In 2016 zal BelOrta met geschilde asperges een nieuwe referentie toevoegen aan haar gamma.

Groothandel Claessens
Groothandel Claessens is een groothandel in groenten, fruit en primeurs gespecialiseerd in het toeleveren van Horeca in gans Vlaanderen en Brussel. Vorig jaar heeft Groothandel Claessens 62 ton Belgische witte asperges verkocht aan restaurants over gans België. De primeur asperges worden door Groothandel Claessens geschonken aan Restaurant 'Het Pomphuis'. Het Pomphuis zal hiermee een primeurgerechtje maken en een deel van de opbrengst ook aan 'To Walk Again' schenken.

METRO Cash & Carry
Horecagroothandel METRO Cash & Carry zal deze lekkernij via haar filialen aanbieden aan haar top-horecaklanten. METRO Cash & Carry telt in totaal 9 METRO-winkels. De toegang hiervan is voorbehouden voor horeca-professionals en voedingszaken. Bij METRO vinden horeca-professionals alvast alles terug om de asperges op alle mogelijke manieren in hun menu's te verwerken en kunnen er prat op gaan dat ze de beste kwaliteit krijgen tegen een scherpe prijs.

To Walk again
To Walk Again is de foundation opgericht door triatleet Marc Herremans en zijn trainer Paul Van Den Bosch. De vzw maakt sporten met een fysieke beperking, zonder financiële beperking mogelijk. Het biedt aangepaste sportfaciliteiten zonder hiervoor grote extra kosten aan te rekenen. Het doel van 'To Walk again' is laagdrempelige en aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten aanbieden aan kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking en hun entourage. Meer info via www.towalkagain.be

Contactpersoon Marketing
Sofie Lambrecht
Tel: +32 (0)15 56 52 92
e-mail: sofie.lambrecht@belorta.be
www.belorta.be 
Publicatiedatum: