Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse tomatentelers stoken hun kassen met hout

Tomatentelers in Fethiye, in het zuidwesten van Turkije, houden de wacht in hun kassen. Daar de temperatuur tot min 2 graden Celsius is gedaald, stoken de telers 's avonds de houtkachels in hun kassen op om te voorkomen dat hun gewassen door vorst worden beschadigd.

In sommige buurten in Fethiye, zoals Karaculha en Camkoy, maken de telers hun kachels al om 19:00 aan om schade aan de gewassen te voorkomen. Teler Dogan Divarci: "Nu de temperatuur gedaald is, hebben we de kachels tot acht uur 's ochtends aan. Dit doen we al 3 tot 4 dagen. We gebruiken minstens 100 kilo brandhout per nacht."

Een andere teler is bezorgd over het mogelijke effect van het gebruik van zoveel brandhout op de tomatenprijzen daar het hout zo duur is. Hij schat dat er in 3 kassen met in totaal 9 houtkachels al rond een ton brandhout is opgestookt.

Bron: hurriyet.com

Publicatiedatum: