Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LC Packaging en HZCP krijgen 'duurzaamheidsbezoek' uit Bangladesh

LC Packaging ontvangt deze week mvr. Khanam, Advisor Economic and Commercial Affairs and Private Sector Development van de Nederlandse Ambassade in Dhaka, Bangladesh. Mrs. Khanam is in Nederland om meer te leren over Nederlandse bedrijven die direct of indirect zakendoen in Bangladesh. LC Packaging is onder andere gekozen vanwege de goed aangeschreven eigen productielocatie en productiepartners in Bangladesh en de inzet op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).
 
Op de agenda staat onder andere maatschappelijk verantwoord ondernemen en een bezoek aan aardappelgigant HZPC, dat ook grote waarde hecht aan duurzaamheid en daarmee dus ook de herkomst van haar verpakkingen.


Rechts: Mrs Khanam en Andries Zwager (HZPC) en links: samen met Lucas Lammers (LC Packaging)
 
HZPC heeft vorig jaar op uitnodiging van LC Packaging een bezoek gebracht aan de eigen productielocatie van LC Packaging in Bangladesh en productiepartners die onder andere de jute zakken produceren waar HZPC gebruik van maakt. Mrs. Khanam bracht een bezoek om met eigen ogen te zien wat er gebeurt met verpakkingen die geproduceerd worden in Bangladesh en om een idee te krijgen bij de werkwijze en visie op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen van deze belangrijke schakel in de keten van aardappelteelt en verpakkingsproductie tot eindgebruiker.
 
Lucas Lammers, CEO LC Packaging: "Als producent en leverancier is het onze taak om verpakkingen te leveren die op een verantwoorde manier worden geproduceerd. Met aandacht voor mens en milieu. Dat wij actief zijn in Bangladesh betekent ook dat we willen bijdragen aan de ontwikkeling van de lokale community. Mede dankzij de samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Bangladesh kunnen wij onze klanten verantwoorde producten bieden, wat direct bijdraagt aan hun eigen MVO-beleid."

Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking noemde LC Packaging eerder al een voorbeeldbedrijf als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen in Bangladesh. Bekijk hier de video.
Publicatiedatum: