Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Will Teeuwen: "Markt kan lichte areaalgroei makkelijk hebben"

Teboza oogst eerste Hollandse kasasperges

Tholen - Vandaag is het eerste 'Limburgse Goud' geoogst bij Teboza. Hiermee is het startsein voor het aspergeseizoen gegeven met de eerste kasasperges. "De start is vroeger dan we zelf verwacht hadden. Volgens onze oorspronkelijke planning zouden we pas in de Carnavalsweek beginnen met oogsten. Oorzaak is dat we geen echte winter hebben gehad. Die paar dagen vorst zijn niet doorgedrongen in de kassen en we hebben de verwarming pas twee weken geleden aangezet", vertelt Will Teeuwen.



De kwaliteit van de asperges is volgens Will uitstekend. "En de vraag lijkt erg goed te zijn, want de prijzen voor de importasperges zijn erg hoog. We verwachten dat de liefhebbers weer snel van start gaan met Hollandse asperges, die qua smaak toch van een andere orde zijn", vervolgt Will. "Het volume Hollandse asperges is nu nog beperkt, maar ook andere kassen zullen snel van start gaan en de aantallen zullen dagelijks wel oplopen."



Volgens de teler is het asperge-areaal in Nederland licht gestegen. "Maar dat kan de markt makkelijk hebben. Nederland is onze belangrijkste markt en die groeit nog steeds, maar ook in andere Europese landen als Frankrijk en Duitsland neemt de vraag naar Hollandse asperges alleen maar toe. Over twee weken verwachten we de eerste witte en groene asperges uit Spanje van onze eigen teelt en daarmee bieden we voor onze klanten een mooi alternatief voor overzee."



Voor meer informatie:
Teboza BV
Zandberg 14 B
5988 NW Helden
Tel: +31 - (0) 77 307 14 44
Fax: +31 - (0) 77 307 73 98
verkoop@teboza.nl
www.teboza.com