Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gebakken groenten gezonder dan gekookte

Het is deels gezonder om groenten te bakken dan te koken, zeggen Spaanse wetenschappers. De Universiteit van Granada deed onderzoek naar verschillende methoden om groenten te bereiden waaronder bakken in 'extra vergine' olijfolie en koken in water. Ze maakten onder meer tomaat en pompoen klaar.

Vervolgens analyseerde het team de voedingswaarde van de bereide groenten. Uit de resultaten concludeerden ze dat de antioxidanten in de verschillende groenten beter behouden waren in de gebakken versies. Hetzelfde gold voor de hoeveelheid fenolen die in eerder onderzoek zijn gelinkt aan een verminderde kans op diabetes, kanker en slechtziendheid.

In bepaalde gevallen bleek de voedingswaarde door de verhitting in extra virgine olijfolie zelfs te zijn toegenomen. Koken verlaagde daarentegen in sommige gevallen het aantal gezonde stoffen in de groenten. Bakken verhoogde wel het vetgehalte en daarmee het aantal calorieën.

Bron: Nu.nl
Publicatiedatum: