Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanvraag biocide vooraf toetsen aan checklist Ctgb

Sinds 2014 bekijkt het Ctgb binnengekomen aanvragen voor een biocide eerst in een intake fase. De aanvraag wordt dan getoetst aan onze kwaliteitsnormen. Hierbij hanteert het intake team onder andere een lijst met aandachtspunten. Deze aandachtspunten zijn al dan niet inhoudelijke punten die in de beoordelingsfase vaak leiden tot het opvragen van verdere informatie. De lijst dient daarbij als eerste leidraad.

In de aandachtspuntenlijst worden veel voorkomende knelpunten in het aanvraagdossier aangegeven. Deze lijst is voor aanvragers een handige checklist om de kwaliteit van het aanvraagdossier te verhogen. De aandachtspuntenlijst wordt jaarlijks geüpdatet o.a. op basis van ervaringen met beoordeelde dossiers.

Let op: de aandachtspuntenlijst is niet uitputtend. Ook bij aanvragen die aan alle aandachtspunten voldoen kan extra informatie nodig zijn voor de beoordeling.

Lees verder bij Intake biociden.

NB: Ook voor aanvragen voor een gewasbeschermingsmiddel bestaat een aandachtspuntenlijst, zie hiervoor intake gewasbeschermingsmiddelen.
Publicatiedatum: