Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vrijstelling Ranman Top tegen Phytophtora infestans

Op verzoek van LTO Glaskracht Nederland is een tijdelijke vrijstelling afgegeven van Ranman Top ter beheersing van Phytophthora infestans in de bedekte teelt van tomaat. Deze vrijstelling is op 22 januari 2016 op grond van artikel 38 in de Staatcourant gepubliceerd. Met deze vrijstelling wordt een oplossing geboden voor de beheersingsproblemen van Phytophthora infestans in de bedekte teelt van tomaat vanaf 1 februari 2016. De vrijstelling vervalt op 30 mei 2016.
Phytophthora infestans, ofwel de aardappelziekte, is een lastig te beheersen schimmelziekte in tomaat, die onder meer in de vochtige winterperiode en vroege voorjaar tot grote beheersingsproblemen leidt. In Nederland is geen gewasbeschermingsmiddel toegelaten tegen phytophthora voor het gebruik in tomaat. Door middel van deze vrijstelling hebben de Nederlandse tomatentelers de beschikking om phytophthora in de bedekte teelt te bestrijden.

Totstandkoming
De vrijstelling is tot stand gekomen dankzij inspanningen van de landelijke commissie Tomaat van LTO Glaskracht Nederland en de Coördinator Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland. Met actieve ondersteuning door de toelatingshouder ISK Biosciences Europe N.V.
 
De landelijke commissie Tomaat blijft zich inzetten voor een duurzame oplossing voor het knelpunt phytophthora in tomaat. Naast het spoedig beschikbaar komen van de reguliere toelating van Ranman Top voor tomaat, wordt ook gewerkt aan een toelating voor een ander middel om resistentie te voorkomen.

Lees het besluit in de Staatscourant
.
 
Meer informatie:
LTO Glaskracht
Helma Verberkt
M: 06 203 914 77
E: hverberkt@ltoglaskracht.nl

 
Publicatiedatum: