Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"„Desastreus" seizoen voor Spaanse aardbeien"

Aardbeien: Duitse groothandelaren vrezen tekort en hoge prijzen rond Pasen

Enkele Duitse groothandelaren maken zich zorgen om het Spaanse aardbeienseizoen van dit jaar. "Het seizoen is in Spanje vier tot vijf weken te vroeg begonnen", zegt een Duitse fruitgroothandelaar en importeur. "Aan het einde van het Spaanse seizoen zullen deze hoeveelheden dan op de markt ontbreken. Met name de periode rondom Pasen kan problematisch worden, omdat dan iedereen op de markt naar aardbeien op zoek is."



Overproductie, slechte kwaliteit en lage prijzen
Enkele Spaanse producenten spreken van een "desastreus" seizoen. Het seizoen wordt gekenmerkt door overproductie, slechte kwaliteit en lage prijzen. Hoge temperaturen, veel nat weer en weinig zonuren hebben tot deze overvloed aan aardbeien geleid. Tegelijkertijd is de kwaliteit van de aardbeien echter verslechterd. Volgens enkele Spaanse producenten ligt de prijs van de vroege rassen dit jaar tot wel 70 procent lager dan vorig jaar.

Tekort in maart
Deze indruk kunnen ook Duitse groothandelaren bevestigen. "Tegen het einde van het jaar waren er al ongebruikelijk veel aardbeien in omloop. Maar bij de huidige weersituatie willen niet veel mensen aardbeien kopen", legt de importeur uit. Momenteel zijn de aardbeienprijzen laag, maar de handelaar verwacht dat dit in maart helemaal anders zal zijn. "Zodra de vraag in het voorjaar toeneemt en het aanbod afneemt, zullen de prijzen exploderen." De groothandelaar vreest dat het tot een productietekort zou kunnen komen.
Publicatiedatum: