Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bladgrønt:

Denemarken: Bio-teler Gert Larsen gaat met pensioen: 5 ha kas te koop

Na jaren een groot aantal verschillende biologische producten geteeld te hebben voor de Scandinavische markt, gaat de 66 jaar oude Deense kasteler Gert Larsen met pensioen. Daarom staat zijn 5 hectare grote kas te koop.

Scandinavisch grootste biologische tuinbouw kas Bladgrønt is optimaal gelegen in Zealand en biedt gemakkelijk toegang tot de Deense en Zweedse markt. Het ligt slecht enkele kilometers van Zealands grootste knooppunt van snelwegen. Het bedrijf is een van de best bekende merken in Scandinavië, wat biologische en speciale sla betreft, met een moderne en vooruitziende benadering t.o.v. optimalisatie van de productie en verpakking.



5 hectare moderne geavanceerde kas is het zichtbare bewijs van de Deense kastuinbouwer Gert Larsen's toegewijde werk sinds 1976. Het merk Bladgrønt samen met de productieomgeving, staan al vele jaren gelijk met een reeks ontwikkelde productiemethoden, vooral in termen van de aangeboden producten aan toonaangevende Deense en Scandinavische tuinders, supermarktketens en de consumenten. Gert Larsen is zich altijd bewust geweest wat de markt wil en Bladgrønt is een voorloper geweest in het introduceren van een aantal slaspecialiteiten zoals krulsla, Romeinse sla, baby blaadjes, Lollo Bionda en Rosso enz. Gedurende een aantal jaren was Bladgrønt de grootste Deense leverancier van kassla, en verscheepte het meer dan 3 miljoen sla kroppen per jaar naar de klanten.

De volledige productielijn van zaad tot aan de oogst, koeling en exporteren van de sla is ontwikkeld en geperfectioneerd over de jaren om de productie te optimaliseren en de ecologische voetafdruk van Bladgrønt te beperken. Het watergeefsysteem is 100 procent gebaseerd op het opvangen van regenwater en hergebruik van gereinigd water. Het systeem voldoet aan de Deense wetgeving t.a.v. de schoonheid van het watergeefsysteem. In 2007 ging de kas over op 100 procent ecologische productie en tegelijkertijd werd er alleen nog plantaardige bemesting gebruikt. In 2013 werd de productie stop gezet.

Ondanks de sluiting zijn de productie-eenheid als ook alle goedkeuringen en ecologische certificaten up to date gehouden door Gert Larsen. Pensioenplannen en de wens om meer tijd door te brengen met zijn familie heeft de 66 jaar oude tuinder er toe gezet uit te kijken naar potentiële kopers die zich op deze markt willen vestigen met een ready-to-open tuinbouwbedrijf dicht bij de Scandinavische consument. Er is een groeiende vraag voor lokale biologische producten van een hoge kwaliteit en de afzetmogelijkheden in Denemarken en Zweden zijn goed.

Gert Larsen biedt counseling en advies aan samen met uitvoerige informatie over de lokale markt en de toeleveringsketen aan geïnteresseerden.


Voor meer informatie:
Gert Larsen
bladgroent.wix.com/bladgroent
post@bladgroent.dk
Publicatiedatum: