Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: Agrial (Florette) neemt Jean L'Hourre over

De coöperatie Agrial is van plan om het bedrijf Jean L'Hourre, bestaande uit 20 werknemers, over te nemen. Jean L'Hourre is een van de grootste exporteurs van verpakte Bretonse groenten en fruit. Hun klanten, met name internationaal, zullen door de overname profiteren van een groter aanbod aan groenten, deels geproduceerd door leden van Agrial. Eerder nam de cooperatie Van Oers United al over.

Agrial is een coöperatie gericht op de productie van AGF-producten en andere voedingsmiddelen. De omzet bedroeg in 2014 4,2 miljard euro. Agrial is in Europa een van de leiders in verse groenten: Florette in vers gesneden producten, CreaLine in verwerkte en bereide producten (puree en soepen) en Priméale in verse, rauwe groenten.

Priméale is betrokken bij de productie, verpakking en verkoop van verse groenten voor de Europese markten, met name aardappelen, wortelen, salades, prei, bonen, asperges, kool, selderij, radijs, rapen, knoflook, uien, sjalotten, etc.

Om hun producten af te zetten bij grote retailers en buitenlandse cateringsbedrijven opereren zij 15 productiebassins en 35 fabrieken in Europa en Afrika. Jean L'Hourre is al vier generaties gevestigd in Noord-Bretagne (St Pol de Léon, Paimpol en Saint-Malo). Zij zijn gespecialiseerd in de distributie en export van conventioneel geteelde en biologische groenten en fruit. Hun producten worden gecommercialiseerd onder de merken "Prince de Bretagne' en 'Jean L'Hourre".
Publicatiedatum: