Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coalitie HOT: binnen jaar tastbare resultaten

Tholen - Binnen een jaar wil Coalitie HOT tastbare resultaten bereiken. Dat zei Cees Veerman, voorzitter van de commissie, gisteren in de Raadinformatieavond van de Gemeente Westland. Veerman wil dat er binnen een jaar bedrijven zijn uitgekocht of samengevoegd. Om dat te bereiken, moet er binnen een half jaar al zichtbaar zijn waar dat gebeurt. Veerman ziet de borden al voor zich: "Hier wordt gewerkt door Coalitie HOT".

Tijdens de bijeenkomst zijn ook de 26 vragen over de coalitie uitgebreider besproken. Het CDA Westland stelde deze vorig jaar aan B&W. Naast Veerman kwamen ook Ruud van der Vliet aan het woord, directeur bedrijven bij de Rabobank Westland. Hij gaf meer duidelijkheid over de plannen voor zwakkere bedrijven. Eerder ontstond onrust over geruchten dat bedrijven die niet meer kunnen of willen investeren in de toekomst of in de herstructurering geen steun meer van de bank zouden krijgen. Uit de woorden van Van der Vliet bleek inderdaad dat de bank een bepalende rol heeft.

Arnold Hordijk, voorzitter van de werkgroep Modernisering glastuinbouw Westland Agenda II, schetste hoe de tuinbouw er in 2030 uit kan zien en ook Harry Groenewegen, gebiedsbemiddelaar in Poelzone en Boomawatering gaf zijn visie. Zij toonden ook de gebiedsverkenning voor de Greenport Westland Oostland.

In februari wordt een vervolgavond georganiseerd om verder te bepalen wat dit kan betekenen voor het Westland.

Publicatiedatum: