Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Food Valley NL opent kantoor voor netwerk China

De opening van een eigen kantoor van Food Valley NL in China biedt perspectief voor het exporterende Nederlands agrobedrijfsleven. Ondernemers die kansen zien op de Chinese markt kunnen een beroep doen op medewerkers op het nieuwe Food Valley-kantoor. Zij hebben een netwerk in China en Nederland en weten dus welke wegen bewandeld moeten worden.

Volgens directeur Roger van Hoesel wordt China in toenemende mate ontdekt door de Nederlandse agrosector. Grote bedrijven zoals FrieslandCampina en Stork zijn in staat hun eigen weg te gaan. Voor MKB-bedrijven is dat veel moeilijker. "Vooral deze bedrijven kan Food Valley begeleiden bij het aangaan van relaties met de juiste partners", zegt Van Roessel.

Kantoor in Zhangzhou
Food Valley heeft sinds eind 2015 een ruimte op het terrein van het Sino-Europe Agricultural Development Center (SEADC) in Zhangzhou (provincie Fujian). Het kantoor is gevestigd aan de Wageningen Road. Van Hoesel: "Dat zegt genoeg. Er zijn al jarenlang nauwe banden tussen SEADC en Wageningen UR. Vanuit het centrum is de vraag gekomen of Food Valley zich daar fysiek wilde vestigen. En natuurlijk zijn wij aan die vraag tegemoetgekomen."

Contact leggen met juiste partners
Op het kantoor van Food Valley in Zhangzhou werken Chinese wetenschappers die in Nederland hebben gestudeerd. Zij zijn op de hoogte van de technologische ontwikkelingen in de Nederlandse agribusiness en weten met welke partners in China mogelijk kan worden samengewerkt. Zij zijn in staat de juiste mensen met elkaar in contact te brengen. Dat gebeurt onder meer door het organiseren van seminars, verzending van nieuwsbrieven en begeleiding van handelsdelegaties uit Nederland die China bezoeken.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: