Broccoliblad, zonde om niet te eten
Mild van smaak
Broccoliblad is milder van smaak vergeleken met boerenkoolblad. Boerenkoolblad heeft een iets bitter accent. Ook hebben de bladeren van de broccoliplant een hoger watergehalte.
Gezond
Net als boerenkool is dit blad rijk aan vitamine A en C. Bovendien bevatten de broccoliblaadjes meer vitamine K, foliumzuur en kalium dan boerenkool.
Toepassing
Broccoliblad is perfect voor het maken van verse groentesappen, rauw in een salade of door een smoothie. De bladeren kun je ook prima koken, blancheren, verwerken in soepen of gebruiken om gezonde chips van te maken.
Biologisch geteeld
De broccolibladeren worden biologisch geteeld door Kernel in Spanje. De ligging van de boerderij is perfect voor biologische teelt. De boerderij ligt aan zee en de frisse zeewind houdt insecten en ongedierte op afstand. Omdat het een beschermd natuurgebied is, worden alleen natuurlijke beschermingsmiddelen gebruikt. Bovendien groeit de plant al voor de broccoliroosjes zelf. Voor de bladeren zijn dus geen extra middelen, zoals water, nodig. Dus goed voor het milieu en de omgeving.
Bron: Smeding