Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Niet aanpassen aan klimaatverandering grootste risico"

Het onvermogen van de mensheid om zich aan te passen aan de klimaatverandering en de mislukking om de gevolgen ervan terug te dringen, is het risico met de grootste potentiële impact in 2016. Dat blijkt uit het Global Risks Report 2016 van het World Economic Forum (WEF). Het WEF waarschuwt in zijn jongste rapport voor een verdere toename van wereldwijde risico's in 2016: milieu, internationale veiligheid en de naderende vierde Industriële Revolutie.

Voor deze editie van het jaarlijkse onderzoek lieten 750 risico-experten hun licht schijnen over de impact en de waarschijnlijkheid van 29 wereldwijde risico's voor de komende 10 jaar. Daaruit blijkt dat het onvermogen om ons aan te passen aan de klimaatverandering en de mislukking om de gevolgen ervan terug te dringen, het risico is met de grootste potentiële impact in 2016. Sinds de publicatie van het allereerste rapport in 2006 is het de eerste keer dat een milieurisico de ranglijst aanvoert. De mogelijke schade van de klimaatverandering wordt zelfs hoger ingeschat dan die van massavernietigingswapens (2de), watertekort (3de), grootschalige onvrijwillige migratie (4de), en grote schommelingen van de energieprijzen (5de).

Lees voor meer informatie het Global Risk Report 2016.

Bron: Vilt
Publicatiedatum: