Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"“Sommige bedrijven blijven naar de beurs komen"

Vier paviljoens en 33 bedrijven voor CBI op Fruit Logistica



Tholen - Met 4 paviljoens en 33 bedrijven sterk zal CBI ook dit jaar weer meedoen aan de Fruit Logistica 2016. Bedrijven met potentie uit West-Afrika en Centraal-Amerika presenteren zichzelf op de beurs in Berlijn. Het CBI heeft Export Coaching Programs met bedrijven uit deze gebieden en andere Latijns-Amerikaanse en Aziatische landen. "In West-Afrika en Centraal Amerika loopt het groenten- en fruitprogramma al een aantal jaren", verklaart Piet Schotel, als beurscoƶrdinator voor het CBI.



Op eigen benen staan
Het programma van het CBI duurt vier jaar. In deze termijn mogen de bedrijven drie keer onder begeleiding van CBI mee naar de beurs. Bedrijven moeten echter wel aan verschillende criteria voldoen, voordat ze mee mogen naar de beurs. "Het is absoluut geen snoepreisje. Bedrijven moeten altijd goed overwegen of ze meegaan. We begeleiden en promoten ze en bieden faciliteiten, maar het blijft een behoorlijke investering voor een bedrijf."



Op de beurs wil CBI dat de bedrijven het zelf doen. "Na het programma moeten ze immers op eigen benen kunnen staan." Sommige bedrijven die het programma goed doorgelopen hebben na 4 jaar, blijven nadien ook naar de beurs komen. "Vooral uit Peru, Ecuador, Colombia, Egypte en Kenia zien we bedrijven die terug blijven komen. Dat is wel mooi om te zien."



Paviljoens
De Paviljoens zijn te vinden in hal 23, 3.2 en 7. In hal 23 is er een stand van Centraal-Amerikaanse bedrijven. Deze stand heeft CBI opgezet in samenwerking met Centraal Amerikaanse organisaties uit Guatemala, Panama en Honduras. Daarnaast werkt CBI samen met de Duitse gelijksoortige organisatie IPD. Zij hebben o.a. een coaching programma in Ethiopiƫ. Dit jaar heeft IPD samen met CBI de stand in hall 3.2. De Ethiopische bedrijven komen dan bij de bedrijven uit Mali, Burkina Faso en Benin in een paviljoen te staan.



Twee andere Afrikaanse landen, Ghana en Senegal, hebben een eigen paviljoen in hall 7.2. CBI ondersteunt de bedrijven die vanuit hun programma in deze paviljoens staan.



Voor meer informatie:
Piet Schotel
CBI
www.cbi.eu/events/fruit-logistica-2016