Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Auberginemarkt blijft krap

Regen en vorst hebben in Florida en Mexico gezorgd voor kleine volumes paarse aubergine in het winterseizoen 2015/16 met een prijsdaling als gevolg. "We hebben te maken met een krappe markt," zegt Steve Veneziano van Oakes Farms, een teler uit Florida. "De vraag is erg sterk."

Oakes Farms, dat areaal heeft in Naples en Immokalee, ondervond dit seizoen geen hinder van het weer. "De kwaliteit en opbrengst zijn uitstekend voor ons," zegt Steve, die vertelt dat de hogere temperaturen ideaal waren voor de aubergineteelt. "De warmte versnelt de groei van de planten."



Volumedaling in zuiden van Florida en Mexico
Maar meer zuidelijk heeft het weer ernstige schade toegebracht aan de volumes. "In het gebied rondom Homestead heeft het een paar weken hard geregend. Dit leverde schade aan de gewassen op, die nog lang voelbaar zal zijn." Ook Mexicaanse telers hadden problemen. Lichte vorst en harde regen waren hier de oorzaak van. 

Hogere prijzen
Hoewel de volumes kleiner waren, bleef de vraag sterk en liggen de prijzen hoger dan normaal het geval is in januari. Oakes Farms verkoopt zijn premium aubergines ('Fancy') voor $24 (€22) voor een doos met 18 stuks. Een doos met 16 tot 18 aubergines van gemiddelde kwaliteit ('Choice') kost $18 (€16,50). Veneziano verwacht dat deze situatie nog een tijdje aan zal houden. 

Voor meer informatie:

Steve Veneziano
Oakes Farms, Inc.
Tel: +1 (239) 658 0924
Publicatiedatum: