Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Consultant Shane Hutto

"Medische marihuana niet meer weg te denken uit tuinbouw"

2015 was een belangrijk en baanbrekend jaar voor de ontwikkeling van de medische marihuana-sector in de Verenigde staten en Canada. "Verreweg het drukste jaar van mijn carrière," zegt Shane Hutto van adviesbureau 'Horticultural Solutions'. De in Colorado gevestigde teeltadviseur deelde zijn technische en praktische ervaringen met velen, die vorig jaar startten in deze opkomende sector. "Het draait allemaal om onze high -Tech aanpak: wij leveren oplossingen op maat."

In 2016, verwacht Hutto dat hij en zijn team genoeg werk hebben omdat de legalisering van medicinale marihuana zich langzaam maar zeker verder uitbreidt in de VS. "Cannabis is echt niet meer weg te denken. Het is meer dan een trend. Ik verwacht dat we het druk krijgen en hoop zo snel mogelijk ons team uit te breiden."

Hutto legt uit dat iedereen die nu toetreedt tot deze sector een beginneling is. "Ze hebben of in het verleden op kleine schaal geteeld of zijn volledige nieuwkomers. Velen van hen weten nog niet hoe ze een professionele cannabisproductie moeten exploiteren. Er is werk aan de winkel want wij worden benaderd om een teelt op te zetten op commerciële schaal, te helpen met irrigatie en klimaatstrategieën of worden ingehuurd als hoofdteler om de werkzaamheden te managen."

'Horticultural Solutions' werkt ook als intermediair tussen leveranciers van geavanceerde tuinbouwtechnologie en de cannabissector. "We helpen investeerders en telers om een complete ultramoderne productiekas neer te zetten of het nu het verbouwen is van een bestaande tuinbouwkas met verduisteringsgordijnen of het realiseren van een compleet nieuwe ultramoderne tuinbouwkas, wij brengen de verschillende partijen samen en zijn in staat om een project helemaal voor eigen rekening te nemen."

'Horticultural Solutions' rondt elke maand een à twee cannabis projecten af. De meeste bedrijven waaraan zij hun diensten verlenen, hebben een gemiddelde oppervlakte van 2000 vierkante meter. "Maar we zijn ook betrokken bij grotere projecten. Zo zijn we bezig met een 3 hectare grote kas in Wilcox, Arizona en pas zijn we ingehuurd bij Costa Farms in Gould, South Florida als leidende Cannabis teler."



Hutto is betrokken bij vele projecten in de Verenigde staten en Canada. Hij legt uit dat velen hem inhuren vanwege zijn uitgebreide kennis van deze teelt. Zijn aanpak is op gebaseerd op de commerciële groenteteelt. "Dit is wat ons onderscheidt van anderen in deze sector. We hebben teelttechnieken en productie instellingen, die gebaseerd zijn op soortgelijke technologie en instellingen zoals de commerciële teelt van tomaten in kassen inclusief buisrailverwarming, geavanceerde ontvochtiger, teeltgoot systemen, hydrocultuur op substraat, druppelirrigatie en klimaatbeheersing. We hebben ook een vegetatief vermeerderingssysteem ontwikkeld dat gebaseerd is op Nederlandse containersystemen. Dank zij deze benadering zijn wij uniek, waar de meesten nog geen clou hebben waar ze moeten beginnen."

Ook in het komende jaar verwacht Hutto benaderd te worden om nieuwe bedrijven op te zetten of bestaande bedrijven uit te breiden wanneer de legalisering zich uitbreidt in de Verenigde staten en Canada. "Wanneer een nieuwe staat medicinale marihuana legaliseert, duurt het hoogstens nog twee jaar om een vergunning te krijgen en de bouw af te ronden. Daarom zijn we momenteel druk in die staten waar de legalisering al lang heeft plaats gevonden. Maar er worden regelmatig nieuwe staten toegevoegd. Naar verwachting wordt Maryland binnenkort toegevoegd voor de vergunningen. Dus voorlopig is er genoeg werk."

'Horticultural Solutions' is aanwezig op de Indo Expo Trade Show in Denver, Colorado op 30 en 31 januari.


Voor meer informatie:
Horticultural Solutions Ltd.
Shane Hutto
shane@hort-solutions.com
www.hort-solutions.com




Publicatiedatum: