Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
aardbeien en wortelen in de kijker

Agro-Expo Vlaanderen van 23-25 januari

Op 23, 24 en 25 januari vindt in de EXPO Hallen in Roeselare Agro-Expo Vlaanderen plaats, de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor land- en tuinbouwmaterialen en -machines, veeteelt, stallenbouw en uitrusting. Naast ruime aandacht voor landbouw is het veruit de grootste tuinbouwvakbeurs in Vlaanderen. Aandachtspunten in de tuinbouw tijdens deze editie zijn de teelt van wortelen en aardbeien. Deze laatste teelt kent in West-Vlaanderen een enorme uitbreiding.



32 jaar
Agro-Expo Vlaanderen bestaat reeds 32 jaar en wordt om de 2 jaar georganiseerd in Roeselare. Omdat Roeselare de belangrijkste groenteregio van Vlaanderen is door de nabijheid van de REO veiling voor de versmarkt en tiental internationale diepvriesbedrijven zoals Ardo en Pinguin is dit de enige volwaardige groenten vakbeurs in Vlaanderen. Iedere groenteteler in West-Vlaanderen is er één of meerdere dagen aanwezig. Omdat alle zaadbedrijven en plantenkwekers aanwezig zijn, worden dan ook heel wat zaken afgehandeld tijdens de beurs.

Tijdens de vorige editie waren er meer dan 25.000 bezoekers. Telkens worden er één of 2 groenten in de kijker geplaatst. Dit jaar zijn dat aardbeien en wortelen. Maar het spreekt voor zich als West-Vlaanderen de Europese referentie regio voor prei is en dat er op de beurs veel aandacht is voor alles wat met de preiteelt te maken heeft. Hierbij is er deze keer ruime aandacht voor arbeidsveiligheid en ergonomie op deze machines.

Voor meer informatie:
www.agro-expo.be