Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: minder tomaten uit Florida en Mexico

Aanhoudende regen in Florida heeft de tomatenteelt in de staat gehinderd en heeft de volumes laag gehouden. De importvolumes uit Mexico zijn ook klein en daardoor zijn de prijzen van de tomaten hoog in een periode van het jaar waarin de vraag niet specifiek sterk is.

"Het aanbod uit Florida ligt erg laag," zegt Mike McGee van Alex Kontos Fruit in Birmingham, Alabama. "Het hete weer bracht het seizoen vroeg op gang en daarna tastte de regen van de laatste maanden de volumes aan." Hij schat dat de volumes ongeveer de helft zijn van wat ze normaal rond deze tijd van het jaar zouden moeten zijn. De Mexicaanse import vult niet veel van de gaten die open liggen door de oogst in Florida.



"Het merendeel van de tomaten komt nu uit Mexico," zegt McGee, "maar ook daar gaat het minder, dus hebben we niet veel volume." De knel op het aanbod wordt ervaren bij alle variëteiten, van ronde tomaten tot romatomaten. Het beperkte aanbod leidt tot hoge prijzen. Op 6 januari waren de prijzen voor een carton losse tomaten van 11 kilo tussen de $26,95 en $27,95 (€24,87 en €25,79).

"Ik denk niet da Florida meer volume zal krijgen tot april," zegt McGee. "Ik denk dat we een sterke markt hebben tot die tijd. Waarschijnlijk niet zo sterk als nu, maar de prijzen zullen redelijk hoog blijven."

Voor meer informatie:
Mike McGee
Alex Kontos Fruit
+1 205 322 3459
Publicatiedatum: