Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gouden Spruit uitgereikt

Fotoreportage: Doorstart Vollegrondsgroentendagen 2.0

Tholen - Na een laatste editie in 2008 is dit jaar nieuw leven geblazen in de Vollegrondsgroentendagen. Vrijdag en zaterdag exposeerden 25 bedrijven bij Voornes Plantenkwekerij. Organisator Cock van Bommel telde honderden bezoekers en spreekt dan ook van een groot succes.



De beurs werd georganiseerd aan het begin van het nieuwe seizoen en de berichten toonden hun producten en diensten voor het komende seizoen. Voor telers was er bovendien genoeg gelegenheid om de actualiteit te bespreken en dat was ook een belangrijk doel van de dagen. "Er zijn steeds minder gelegenheden speciaal voor de vollegrondsgroententeler. Met het weer organiseren van de Vollegrondsgroentendagen 2.0 hebben we daar weer een unieke gelegenheid voor gemaakt", aldus van Bommel. "En gezien de vele positieve reacties is het zeker het voornemen dit evenement weer jaarlijks, begin januari, te laten plaats vinden."

Ook de Gouden Spruit is terug en weer de afsluiter voor de Vollegrondsgroentendagen 2.0. Vijf spruitentelers waren genomineerd voor de ondernemende spruitentelers. De jury bestaat uit Huib den Bakker (hij had de laatste Gouden Spruit ontvangen), André Poldervaart (biologisch dynamisch teler van vruchtgroente en voorheen spruitenteler), Adrie Bakker (Agrarisch Verzekeringskantoor Bakker & Koopman en eigenaar van de naam De Gouden Spruit) en Cock van Bommel (organisator Vollegrondsgroentendagen en eigenaar van Heer Bommel Marketing). Op basis van de onderstaande criteria in willekeurige volgorde waren 5 spruitentelers genomineerd.

1. Heeft ambities voor de toekomst
2. Voldoet aan het criterium ondernemend
3. Weet vernieuwingen te vinden en geeft deze ook inhoud
4. Heeft een uitstraling / voorbeeld werking voor de sector
5. Neemt actief deel aan netwerken voor vollegrondsgroententelers
6. Is bereid zijn kennis en ervaring voor de sector beschikbaar te stellen
7. Wordt door de sector "gezien" en serieus genomen
8. Denk en werkwijze van de ondernemer kenmerkt zich door duurzaamheid

Alle bezoekers aan de Vollegrondsgroentendagen konden vervolgens hun stem uitbrengen op de genomineerde. De meeste stemmen werden uitgebracht op Jos Schelling uit Mijnsheerenland. Jost teelt inmiddels 42 jaar spruiten en is actief bij vele activiteiten op het gebied van spruiten. Te noemen zijn onder andere zijn inbreng bij de start van de PMAC Spruiten van The Greenery, één van de
initiatief nemers van Green Sprout en ruim 25 jaar lid van de Landelijke Spruitencommissie.

Bekijk de fotoreportage hier.