Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'De Poortwachter van het Westland' belicht roerige geschiedenis Westland

Zaterdag 16 januari presenteert Wil van den Bos Czn., auteur en oud-burgemeester van Wateringen, het boek 'De Poortwachter van het Westland'. De presentatie vindt plaats in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Het boek wordt uitgegeven door de Stichting Contemporaine Geschiedenis Westland.



Van den Bos belicht in 'De Poortwachter van het Westland' belangrijke bestuurlijke en ruimtelijke ontwikkelingen in de regio Westland, Midden-Delfland en Haaglanden, in de roerige periode van 1988 tot 2004.

Onder meer de grenswijzigingen, kustlocatie, agro-distributiecentrum, The Greenery, tuinbouwinnovatie, grootschalige woningbouw, de Westlandse Zoom en de fusies van 7 Westlandse gemeenten naar de gemeente Westland en Midden-Delfland passeren de revue. Burgemeesters, wethouders, gedeputeerden, ambtenaren, bedrijven en burgers hadden ieder hun eigen rol en invloed in deze belangrijke periode. Van den Bos geeft met dit boek een unieke kijk in de keuken.

Burgemeester Arnoud Rodenburg van de gemeente Midden-Delfland en burgemeester Sjaak van der Tak van gemeente Westland blikken tijdens de bijeenkomst terug op de verwachtingen die er leefden bij de gemeentelijke fusies en gaan ook in op huidige samenwerking binnen de Greenport.

Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens de boekpresentatie. De bijeenkomst begint om 10.00 uur, vanaf 9.30 uur is er koffie.

Meer informatie:
W. van den Bos
T: 06 28970824
www.poortwachtervanhetwestland.nl

Publicatiedatum: