Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flandria-marktbeeld Belgische groenten

Een gestegen aanvoer van bloemkool werd aan gehalveerde prijzen verkocht. Er is ruime aanvoer van alle soorten tomaten. Prijzen daalden. De aanvoer van kropsla verloopt licht stijgend. Prijzen werden iets sterker, maar zijn nog steeds voordelig. Het aanbod van ijsbergsla neemt licht af.

De productie van lollo's en eikenblad bleef stabiel. Eikenblad is erg goedkoop. Lollo's bleven op niveau en zijn correct geprijsd. De productie van paprika neemt snel verder af. Nog een 2 tal weken liggen de Flandria-paprika in de winkelrekken. De aanvoer van venkel nam licht af en de prijzen bleven erg voordelig! Het aanbod van knolselder was de voorbije week ruim. Prijzen daalden licht. Het aanbod van groene selder is vrij stabiel en ruim maar de prijzen laag. Er is een ruim aanbod witte, rode en savooi-kolen. Prijzen liggen vrijwel op hetzelfde normale niveau. Chinese kool blijft erg in trek. Toch zijn de prijzen iets gedaald.

Duurder
De broccoli-productie lag iets lager, maar prijzen bleven op niveau. Een licht dalende aanvoer van komkommer werd aan verhoogde prijzen verkocht.
De veldsla-productie is overzichtelijk en de prijzen hoog. Aanvoer en prijzen van witloof bleven stabiel sterk.

Bron: Flandria

Publicatiedatum: