Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan opent dochteronderneming in Griekenland

Per 1 januari 2016 heeft Rijk Zwaan Hellas de verkoopactiviteiten overgenomen van de voormalige Rijk Zwaan-distributeur Agrosystem. Door de oprichting van deze nieuwe dochteronderneming verwacht Rijk Zwaan nog beter te kunnen inspelen op de Griekse groentesector.
 
Het managementteam van Rijk Zwaan Hellas bestaat uit Christos Lavdas en Diamantis Tsiatouras, die bij Agrosystem al jarenlang werken volgens de filosofie van Rijk Zwaan: met een langetermijnvisie en de focus op kwaliteit. Ook de rest van het team van Agrosystem zal zijn waardevolle kennis, ervaring en netwerk meenemen naar Rijk Zwaan en blijven inzetten om de tuinbouw in Griekenland verder te ontwikkelen. Rijk Zwaan Hellas is gevestigd in Irapetra op Kreta en beschikt daar ook over een proefstation.

Snellere introductie
Rijk Zwaan is al meer dan 35 jaar actief in Griekenland en heeft een goed marktaandeel opgebouwd in diverse groentegewassen. "Met een eigen dochteronderneming kunnen onze veredelaars nog directer inspelen op de wensen van de Griekse markt en zal de beschikbaarheid van informatie voor de hele keten verbeteren", zegt directeur Marco van Leeuwen. "De oprichting van Rijk Zwaan Hellas zal daarmee bijdragen aan een verbreding van ons assortiment en een snellere introductie van rassen."

Voortrekkersrol
De Griekse tuinbouw is zich momenteel aan het professionaliseren. Er worden steeds meer hightech-kassen gebouwd en ketenmanagement is er in opkomst. Rijk Zwaan wil bij deze ontwikkelingen een voortrekkersrol spelen. "Met name in de winter en het vroege voorjaar zijn er goede exportmogelijkheden naar de Balkan en andere Europese landen. Met onze kwaliteitsrassen kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de jaarrond beschikbaarheid van hoge kwaliteit groenten", aldus Van Leeuwen.
 

Diamantis Tsiatouras (links) en Christos Lavdas van Rijk Zwaan Hellas


 
Publicatiedatum: