Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zeewier als duurzaam alternatief voor groenten

David Levi, chefkok van restaurant Vinland, in de Amerikaanse staat Maine, heeft het gebruik van lokaal geteelde producten hoog in het vaandel staan. Uiteraard zet hij graag kreeft en schelpdieren op het menu, producten waar Maine beroemd om is. Hij wil zijn klanten echter ook eens met andere plaatselijke producten laten kennismaken, zoals zeewier, wat er in overvloed te vinden is.

De bereiding van zeewier, dat bomvol voedingstoffen zit, levert wel enige uitdaging op. "Je moet het beschouwen als een groente," legt Levi uit.
Levi verwerkt het smakelijke zeewier in allerlei gerechten van desserts tot gebraad. "Tenzij je bekend bent met de Japanse keuken, zal het even duren om de smaak te leren waarderen. In de westerse keuken is dit ingrediënt nog onontdekt." 

In zijn gerechten verwerkt Levi zes verschillende zeewiervariëteiten, die met de hand geoogst worden door de Atlantic Holdfast Seaweed Company, die zelf de term 'zeegroenten' gebruikt. Zo zijn er bijvoorbeeld het vlezige Nori bekend van de sushi en Wakame dat een zacht zoete smaak aan Misosoep geeft. 

Het eten van zeewier is gezond omdat het weinig cholesterol en vetten bevat. Verder bevat zeewier veel jodium, calclium en vitamine A en C.

Levi geeft aan dat het toevoegen van zeewier aan de basisvoeding als belangrijk voordeel heeft dat het lokale ecosysteem niet verstoord wordt. Zijn restaurant stelt zich ten doel om het consumeren van bewerkte voedingsmiddelen te beperken om zo bij te dragen aan duurzaamheid en natuurbehoud. "Het onder de aandacht brengen van product als zeewier, bevredigt onze vraag naar nieuwe, voedzame en smakelijke producten zonder dat we tekort doen aan onze doelstelling. Zolang dit product zorgvuldig geteeld en geoogst wordt, is er geen duurzamer levensmiddel mogelijk."


Bron: inverse.com
Publicatiedatum: