Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
veel lokale producten

Verrassende AGF-presentatie in tuincentrum Frankfurt

Tholen - Sunflower Gartencenter is een tuincentrum of een 'groen' warenhuis, gevestigd in het noorden van Frankfurt am Main nabij de groothandelsmarkt van Frankfurt. Het centrum biedt naast bloemen, planten en tuinmaterialen ook een assortiment groenten, fruit, kruiden, exoten en noten. Het aanbod is enorm divers: van minicourgettes tot bossen gekleurde wortelen. De producten worden op een mooie manier gepresenteerd en zijn geselecteerd op versheid en smaak.



Op 19 november bezochten wij deze markt en maakten een fotoreportage van de AGF-afdeling. De prijzen liggen hoog, maar de klanten hebben het geld over voor de kwaliteit die wordt aangeboden. Op het moment van bezoek waren er met name oudere mensen aan het shoppen. De klanten konden zichzelf bedienen, maar er liep ook personeel rond, die hen bij vragen te woord konden staan.



6,90 voor een mango
Het prijspeil lag vrij hoog. Zo werd er voor een mango 6,90 per stuk gevraagd. Voor een bakje frambozen betaalde je 5 euro voor 200 gram. De bramen waren nog iets duurder: 6,50 voor 150 gram. Een grapefruit kostte 1,30 per stuk. Kanzi was 3,90 per kilo en Honey Crunch een euro duurder. Voor een halve Cantaloupe-meloen werd 2,60 neergeteld en Nederlandse Honingtomaten kostten 2,50 per 100 gram. Schone spruitjes waren geprijsd op 4,90 per kilo en verse cranberry's 1,50 per 100 gram.



Veel lokale producten
Bijna alle producten konden worden geproefd en hiermee wordt een echt 'marktgevoel' gecreƫerd. Het Sunflower Gartencenter speelt in op de seizoenen en geeft de voorkeur aan producten uit eigen land. Boven veel producten hangt daarom ook een groot bord met de vermelding: 'frisch auf den Tisch, aus Deutschen Landen'. Momenteel is het aandeel lokaal groot: er zijn diverse Duitse appelrassen en vollegrondsgroenten verkrijgbaar. Ook kan men kiezen voor seizoensproducten uit het buitenland zoals citrus, pompoenen, kaki's en paddenstoelen.



Klik hier voor de fotoreportage