Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Mosterd, Gilad Produce:

"Israëlische paprikaseizoen in grote mate afhankelijk van Spanje"

Tholen - Het Israëlische paprikaseizoen is voorzichtig gestart. "We zijn wat later gestart en pas afgelopen week begonnen met de export, voornamelijk naar Rusland en de Verenigde Staten. Door de hitte van een paar maanden geleden is de eerste zetting later als normaal en valt de eerste zetting erg klein uit. Pas over twee à drie weken verwacht ik dat we volumes echt gaan toenemen", vertelt Frank Mosterd van Gilad Produce.



Het aantal Israëlische paprikatelers en exporteurs is fors gereduceerd na het slechte vorige seizoen en de seizoenen daarvoor. "Vooral vorig jaar heeft de Israëlische sector kwalitatief geen goede naam gemaakt. Veel telers zijn gestopt en kassen liggen braak. Het volume zal zo'n 35% minder zijn", verwacht Frank. "Gelukkig ziet het er nu kwalitatief goed uit en hopen we dat dit het hele jaar zo zal blijven."



De aanvoer vanuit Spanje zal ook dit jaar weer in grote mate bepalend zijn voor het Israëlische seizoen. "Als Spanje alles onder controle heeft, speelt Israël een bijrol. De grote volumes vult Spanje altijd in en het venster van het Israëlische seizoen wordt kleiner. Zoals het Hollandse seizoen baat had bij de krappe, Spaanse aanvoer na de hete zomer, zo geldt dat ook voor Israël."



"Momenteel liggen de paprikaprijzen in Europa op een laag niveau. het prijsverschil met een markt als Amerika is erg groot. Ik verwacht dat dit deze en volgende week nog even aanhoudt. Dan is Holland zo goed als van de markt en verwacht ik dat de prijzen kunnen stijgen", besluit Frank.

Voor meer informatie:
Frank Mosterd
Gilad Produce
Tel: +31 174 518 530
Fax : +31 174 528 502
Mob: +316-2255 6700
www.giladproduce.com