Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorkoeling belangrijk voor houdbaarheid en gewicht AGF

Consumenten vragen steeds meer om biologische producten. Telers en verpakkers voldoen hieraan door de ontwikkeling van betere voor- en herkoelinginstallaties. Deze ontwikkeling vervangt de noodzaak voor gemodificeerde behandelingen om de houdbaarheid van de producten te verlengen en de winst te verhogen. Daarbij kunnen deze installaties ook de kosten verlagen.

"De groenten en fruit worden voor optimale houdbaarheid zo snel mogelijk gekoeld na de oogst," aldus Jim Still, de oprichter van Global Cooling en uitvinder van de Jet Ready Precoolers. "Koelen is een natuurlijke manier om transpiratie te voorkomen." Als de groenten en fruit te veel 'ademen' als gevolg van de 'temperatuurstress', verliezen de producten vocht en dus gewicht en ook kooldioxide. Dit zorgt voor een kortere houdbaarheid en minder verkoopbaar gewicht.



"Als verse producten 'stress' hebben," stelt Still, "kunnen ze eerder ziekten ontwikkelen en in het verleden werd er voor veel groenten en fruit vaak voor behandelingen met schadelijke gekozen. De overgang naar biologische stoffen leidt tot minder gebruik van bestrijdingsmiddelen: de enige logische oplossing voor langere houdbaarheid en minder ziekten is voorkoelen, wat een sterkere end-to-end cold chain betekent." Snel en grondig voorkoelen is volgens Still de belangrijkste stap in een effectieve koelketen "want zodra de vitaliteit in de vorm van gewichts- en waterverlies heeft plaatsgevonden, is dit niet meer terug te draaien."

"Re-Cooling of herkoeling treedt op wanneer er een breuk in de koude keten is door ontsmetting of grenscontroles door overheidsinstanties. Hoe sneller het verse product terug op zijn ideale temperatuur is, hoe beter voor de houdbaarheid en het gewicht. Onze Jet Precoolers zijn geweldige nakoelinstallaties. Ze zijn gefabriceerd in Amerika", aldus vicepresident James J., "hier in Philadelphia. Al onze onderdelen zijn de beste en onze portables zijn ongelooflijk krachtig. We kunnen consequenter presteren dan andere systemen zoals wandsystemen en dergelijke." De Jet Precooler is bruikbaar voor bessen, appelen, kersen, mango's, avocado's, bloemen, jackfruit, papaja's, bananen, kruiden, sla, paprika, komkommers, aubergines, pompoen, wortel, jalapeƱos en hop. Al producten kunnen ook in MacroBins worden gekoeld.

Voor meer informatie:
Jim Still
Global Cooling Inc.
Tel: (+1) 610-248-9800
Publicatiedatum: